Τραμπ-Ερντογάν “συνεταιράκια”στη Λιβύη. Αποκαλύψεις Τσαβούσογλου χαστούκι στην υποτελή Αθήνα

1288
τσαβούσογλου
Στον αέρα η εθελόδουλη εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη. Στη λαιμητόμο η ακεραιότητα της χώρας

Τραμπ και Ερντογάν τα ΄χουν βρει για τη Λιβύη”. Αυτή τη δήλωση έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε φόρουμ που οργάνωσε η Τουρκo-Αμερικανική Ένωση TASC, ανέφερε ότι ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν να συνεργαστούν στη Λιβύη.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που είχαν πριν από μία εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ διάκεινται θετικά σε έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με την Τουρκία.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στη Λιβύη. Ο Τ.Ερντογάν πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούν Τουρκία και ΗΠΑ στη Λιβύη και ο Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά.

Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας