Ανατριχιαστικός Τραμπ: Ο Αρχηγός Ισλαμικού Κράτους νεκρός. Πέθανε σαν σκυλί, κλαίγοντας

1565

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που μιλά αυτή την ώρα από τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε αυτό που φημολογούνταν από το πρωί της Κυριακής: Ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός, έπειτα από επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

«Οι Αμερικανικές δυνάμεις έφεραν σε πέρας μια μια δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία. Ήταν απίστευτοι. Ουδείς από τους Αμερικανούς σκοτώθηκε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ: Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε κλαίγοντας

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε ότι ο αρχηγός του σκοτώθηκε αφού έφτασε στο τέλος ενός τούνελ, κλαίγοντας.

«Έντεκα παιδιά γλίτωσαν. Όσοι έμειναν με τον Μπαγκντάντι– στο τούνελ πήρε μαζί του τρία παιδιά – σκοτώθηκαν. Τον κυνήγησαν τα σκυλιά μας. Πυροδότησε γιλέκο και σκοτώθηκε μαζί με τα παιδιά του. Το σώμα του διαλύθηκε, αλλά οι εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν αυτός», συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς ότι ο αρχηγός του ISIS ενεργοποίησε γιλέκο με εκρηκτικά.

«Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη ότι οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν δύο ώρες στο κρησφύγετο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους και ότι συνέλεξαν πολύτιμες πληροφορίες στο τέλος της επιχείρησης.

«Το χέρι μας φθάνει πολύ μακριά. Όπως ξέρετε προ μηνών εξοντώσαμε τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα. Οι τρομοκράτες δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτά τα άγρια θηρία δεν θα γλιτώσουν τη μοίρα τους και την τελική κρίση του Θεού. Ο Μπαγκντάντι καταζητείτο πολύ πριν αναλάβω τα ηνία. Εξολοθρεύσαμε το χαλιφάτο του και τα σημερινά συμβάντα θυμίζουν ότι θα τους κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν τρομαγμένα κουτάβια, σε άλλες σκληροί δήμιοι», τόνισε ο Τραμπ.

Τραμπ: Ο Μπαγκντάντι πέθανε σαν δειλός, σαν σκύλος

«Οι αναγκαστικοί εξισλαμισμοί, οι πορτοκαλί στολές που φορούσαν στους ομήρους πριν τους εκτελέσουν ήταν αυτό που ήθελε ο Μπαγκντάντι. Και τώρα είναι νεκρός. Πέθανε ως δειλός που το’ βαλε στα πόδια για να σωθεί», είπε ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσπώντας κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Χθες βράδυ ήταν μια υπέροχη νύχτα για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Πέθανε σαν σκύλος, σαν δειλός. Ο κόσμος είναι τώρα πολύ ασφαλέστερος», είπε σε άλλο σημείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και τους Κούρδους της Συρίας, για την υποστήριξή τους σε μια «πολύ επικίνδυνη αποστολή».

Ο Τραμπ παρακολουθούσε την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι

Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς έγινε η επιχείρηση για την εξόντωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

«Προσγειωθήκαμε με οκτώ ελικόπτερα, οι κομάντος μας άνοιξαν τρύπες στους τοίχους καθώς οι είσοδοι ήταν παγιδευμένες. Το παρακολουθούσα με άλλα στελέχη από την αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου σαν να βλέπαμε ταινία. Ήταν μια πτήση δέκα λεπτών πάνω από μια πολύ επικίνδυνη περιοχή. Η άφιξη και η αναχώρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε σκληρή αντίσταση», περιέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η Ρωσία φέρθηκε υπέροχα, όπως και το Ιράκ. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Οι Κούρδοι μας έδωσαν πληροφορίες που αποδείχθηκαν υπέροχες. Οι Τούρκοι γνώριζαν που θα πηγαίναμε. Δεν είχαμε πρόβλημα μαζί τους. Θα μπορούσαν να ανοίξουν πυρ και μετά θα απαντούσαμε, αλλά αυτό δεν έγινε. Αντιμετωπίσαμε εισερχόμενα πυρά κατά την άφιξή μας, αλλά τα εξουδετερώσαμε αμέσως», συμπλήρωσε.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες

Οι ΗΠΑ εντόπισαν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους πριν από μερικές εβδομάδες και η επιχείρηση για την εξόντωσή του ξεκίνησε πριν από 15 ημέρες.

«Έλεγα συνέχεια “πού είναι ο Αλ Μπαγκντάντι” και τελικά τον εντοπίσαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν πέθανε σαν ήρωας, αλλά σαν δειλός κουβαλώντας τρία παιδιά μαζί του στριμωγμένος στην άκρη ενός τούνελ. Η επιχείρηση ξεκίνησε ουσιαστικά σε επίπεδο συλλογής πληροφοριών πριν από δύο εβδομάδες. Ξέραμε ότι ήταν εκεί, αν και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος 100% και μετά λάβαμε την επιβεβαίωση. Πολλοί από τους ανθρώπους του σκοτώθηκαν κι εμείς δεν χάσαμε κανέναν. Είναι απίστευτο!», δήλωσε ο Τραμπ.

Για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία

«Δεν θέλουμε να είμαστε εκεί. Θέλουμε να φέρουμε τους στρατιώτες μας στην πατρίδα. Αυτοί [οι τρομοκράτες] απέχουν 8.000 μίλια από μας. Η Ρωσία είναι εκεί, η Τουρκία, η Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, όλοι είναι εκεί κι όλοι μισούν το ISIS», είπε. Και επιτέθηκε κατά ευρωπαϊκών χωρών που δεν θέλουν πίσω στα εδάφη τους τους συλληφθέντες τζιχαντιστές. «Υπάρχουν πολλές χώρες που μπορούν να βοηθήσουν στις περιπολίες. Δεν θέλουμε να μείνουμε εκεί. Προστατεύουμε, εξασφαλίζουμε το πετρέλαιο και ίσως κάνουμε κάποια συμφωνία. Θέλω να φέρω πίσω τους στρατιώτες μας, αλλά θέλω να διασφαλίσω το πετρέλαιο».

Οι Αμερικανοί πήραν μαζί τους τη σορό του Αλ Μπαγκντάντι, λέει διοικητής τζιχαντιστών

Οι Αμερικανοί κομάντος που επιτέθηκαν στο κρησφύγετο του καταζητούμενου ηγέτη του ISIS, τον οποίο οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με 25 εκατομμύρια δολάρια, πήραν μαζί τους το πτώμα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο διοικητής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου φέρεται να σκοτώθηκε ο αλ Μπαγκντάντι. Ο διοικητής αυτός δήλωσε ότι στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανδρών και τριών γυναικών κι ότι οι επιτιθέμενες δυνάμεις πήραν μαζί τους στη διάρκεια της επιχείρησης και ένα δεύτερο πτώμα, που πιστεύεται πως είναι του υπαρχηγού του Μπαγκντάντι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι Αμερικανικές δυνάμεις έκαναν τρομερή δουλειά», δήλωσε στο μεταξύ αμερικανική στρατιωτική πηγή στο δίκτυο Fox News. «Αυτό δείχνει ότι μπορεί να παίρνει κάποιο χρόνο, αλλά οι τρομοκράτες δεν θα βρουν στο τέλος καταφύγιο», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι βιομετρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι ο ηγέτης του ISIS όντως σκοτώθηκε στην διάρκεια της επιχείρησης. Στην επιχείρηση δεν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν Αμερικανοί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN, ενώ ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ επιβεβαίωσε στο ίδιο δίκτυο ότι την εντολή για την έφοδο κατά του Αλ Μπαγκντάντι έδωσε ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας