Τραγωδία στην Τήνο: Απορριματοφόρο έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων – Δυο νεκροί

1521

Δύο υπάλληλοι του δήμου Τήνου ανασύρθηκαν νεκροί μετά την πτώση του απορριμματοφόρου – Έρευνα διενεργεί η ΕΛΑΣ για τα αίτια της τραγωδιάς

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην περιοχή Ποταμιά Τήνου, όταν απορριματοφόρο του δήμου στο οποίο επέβαιναν τρεις υπάλληλοι στην καθαριότητα, κάτω από αδιευκρίνηστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε σε γκρεμό βάθους 100-120 μέτρων.
Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική υπηρεσία και την ΕΛΑΣ για την ανάσυρση των θυμάτων, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 12. Από το σημείο ανασύρθηκαν νεκροί δύο υπάλληλοι του δήμου και τραυματισμένος ένας ακόμη ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού.
Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το ΑΤ Τήνου.

Ανακοίνωση Λαϊκής Ενότητας

Δεν έχει τέλος η λίστα με τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από το τελευταίο εργατικό ατύχημα και άλλοι δυο εργάτες έχασαν την ζωή τους και προστεθήκαν στον μακρύ κατάλογο θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.
Δύο εργάτες καθαριότητας σκοτώθηκαν και ένα τρίτος τραυματίστηκε όταν απορριμματοφόρο στην Τήνο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σήμερα στον γκρεμό.
Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, ιδιαίτερα, στον τομέα της καθαριότητας έχουν πάρει πλέον χαρακτήρα μαζικής καταστροφής.
Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα παλιά και χωρίς συντήρηση μηχανήματα, η έλλειψη υποδομών, η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας είναι οι κύριες αιτίες των πολλών εργατικών ατυχημάτων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι  υπεύθυνες για τις πολιτικές αυτές και τα θύματα που προκαλούν.
Οι μνημονιακές πολιτικές κοστίζουν αίμα και ζωές.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη
 
 
Γραφείο Τύπου
30/4/2018
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας