Τράπεζες: “Χαρίζουν” σε fund, στο 22%, κόκκινα δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις, την ώρα που αρπάζουν λαϊκές περιουσίες

2626
τράπεζες

Η Τράπεζα Πειραιώς με μια προκλητική για τους δανειολήπτες κίνηση της ανακοίνωσε συμφωνία με το fund, Bain Capital Credit LP για πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και καταγγελμένων επιχειρηματικών δανείων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα (!), ύψους 1,95 δισ. ευρώ, έναντι τιμήματος 432 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% της αξίας των ακινήτων.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί εμπαιγμό για όλους τους δανειολήπτες, που βλέπουν με παράνομους και σκοτεινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να χάνουν τα σπίτια τους και τα μικρά τους ακίνητα.

Οι Τράπεζες αντί να σπεύσουν να κουρέψουν αναλόγως, περίπου 80%, τα ενυπόθηκα κόκκινα δάνεια σε πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στέκονται χωρίς έλεος απέναντι τους και τους πετάνε στο δρόμο με εκδικητικούς πλειστηριασμούς, την ίδια ώρα που χαρίζουν τα ίδια δάνεια σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Συνιστά για τούτο μέγιστη αθλιότητα κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο, μαζί με τα σκληρά τμήματα των δυνάμεων καταστολής, αν έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ λάσπης, συκοφαντιών και δικαστικών διώξεων σε βάρος των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι υπερασπίζονται με θυσίες και ανιδιοτέλεια την λαϊκή περιουσία.

Είναι μάλιστα τόσο το μένος κυβέρνησης και των υπηρεσιών Ασφαλείας, ώστε φτάνουν να συντάσσουν δικογραφία σε βάρος και του Παν. Λαφαζάνη για τους αγώνες του κατά των πλειστηριασμών.

Για χάρη των τραπεζών τα πάντα σε αυτήν την χώρα θυσιάζονται ακόμα και όση δημοκρατία έχει απομείνει.

Αν δεν ξεσηκωθούμε, θα χαθεί μαζί με μας και η ίδια η πατρίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας