Τράπεζα Πειραιώς: Άρχισαν πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά απολύσεων

1106
πειραιώς

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση με τον υπουργό και την εργοδοσία, προχωρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση ομόφωνη απόφαση της ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στις 24 εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου προχωρούν σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί, και συγκέντρωση στις 7.15 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ την Πέμπτη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη, για τους εργαζόμενους που απολύθηκαν και προέρχονται από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU). Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υποταχθούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, δηλαδή να μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas», η οποία ανέλαβε το RBU.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας