Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν γνωρίζει καν ποιες αρχαιότητες εντάχθηκαν στο Υπερταμείο!

1489
Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού και η κ. υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά, μετά από την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν εις μάτην να πείσουν εαυτούς και αλλήλους πως αρχαιότητες, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία δεν πωλούνται, ψάχνει εναγωνίως να βρει τις αρχαιότητες που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο!

Με άλλα λόγια, το Υπουργείο δεν ήξερε καν ποιοι χώροι έχουν υπαχθεί στο Υπερταμείο αλλά κατά τα άλλα, ήταν βέβαιο πως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα!

Συγκεκριμένα, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας απέστειλε στο Υπουργείο τα διαθέσιμα γεωχωρικά και περιγραφικά στοιχεία των ΚΑΕΚ ανά περιφερειακή ενότητα και συγκεκριμένα:

α) κτηματολογικά διαγράμματα,

β) αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και

γ) πολύγωνα σε περιβάλλον Google Earth και GIS.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, τα παραπάνω στοιχεία ήδη διαβιβάζονται στις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και στις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων, προκειμένου να ελεγχθούν ενδελεχώς και να εντοπιστούν οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε ακίνητα τα οποία εξυπηρετούν τον δημόσιο σκοπό της προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και ως εκ τούτου εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του νόμου και της Απόφασης του ΥΠΟΙΚ.

Επιπλέον, οι Υπηρεσίες καλούνται να εντοπίσουν ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν και σε άλλα ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν προς εξυπηρέτηση της λειτουργίας και των σκοπών τους.

Με την ολοκλήρωση της συλλογής των δεδομένων από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ο ονομαστικός κατάλογος των ΚΑΕΚ θα αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών και θα γνωστοποιηθεί δημόσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας