Το «τριπλό μακιαβελικό» σχέδιο της Άγκυρας με επίκεντρο την Γάζα

Το «τριπλό μακιαβελικό» σχέδιο

«Σπάσιμο» ελληνοαραβικών συμμαχιών, υπογραφή ΑΟΖ με Παλαιστίνη και στρατολόγηση ενός δισ. μουσουλμάνων!

Στην Αθήνα νόμιζαν ότι ο Ερντογάν είχε αποδεχτεί την μοίρα του…

Ο νέος πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας είναι ικανός να στείλει τις συμφωνίες του Αβράαμ στις καλένδες και να επαναφέρει το εχθρικό status των αραβικών χωρών εναντίο του Ισραήλ, την στιγμή μάλιστα που είχε δημιουργηθεί ένας αντιτουρκικός μεσανατολικός και μεσογειακός άξονας στον οποίο συμμετείχαν Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Σ.Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αν πίσω από τις συγκρούσεις της Γάζας κρύβονται οι Τούρκοι, τότε ο Ερντογάν προχώρησε σε πολύ έξυπνη κίνησε και τους έπιασε στον ύπνο άπαντες την στιγμή μάλιστα που πολλοί «εξυπνούληδες αναλυτές» στην Δύση θεωρούσαν πως η Τουρκία είχε υπόγεια ξεκινήσει να παρακαλάει για επαναπροσεγγίσεις μια σειρά από χώρες που πλέον είχαν στραφεί προς την Ελλάδα.

Θεωρούσαν μάλιστα πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν ετοιμάζονταν να παρακαλέσει και τις ΗΠΑ προς συγχώρεση.

Εν τέλει η Άγκυρα «ξεδιπλώνει» το απόλυτο σχέδιό της για ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ των απανταχού μουσουλμανικών πληθυσμών τουλάχιστον του σουνιτικού δόγματος (αν και λόγω των Τούρκων Αζέρων ο Ερντογάν καταφέρνει να έχει διεισδύσει ακόμα και στους Σιίτες, βλέπε Ιρανούς).

Εάν το καταφέρει αυτό θα έχει στην διάθεσή της έναν δυνητικό υπερ-στρατό που θα ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο «στελέχη».

Με το Παλαιστινιακό ζήτημα ανάγκασε τα καθεστώτα των αραβικών χωρών να στραφούν κατά του Ισραήλ γιατί κινδυνεύουν να ανατραπούν από τους πληθυσμούς που διοικούν.

Όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις είναι εις βάρος του Ισραήλ και εις βάρος της Ελλάδας καθώς η πιθανότητα η συμμαχί του EastMed να διαλυθεί είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Η Ελλάδα πρέπει να επέμβει άμεσα με κάθε διπλωματικό μέσο και μάλιστα να χρησιμοποιήσει τους όποιους δεσμούς έχει από το παρελθόν με τους Παλαιστίνιους για να σταματήσει την σύγκρουση αυτή που συμφέρει μόνο την Άγκυρα.

Να χρησιμοποιήσει ακόμα και το ιστορικό αφήγημα των Παλαιστινίων ως απογόνων των Φιλισταίων και άρα ως απογόνων ελληνικού φύλου.

Συν τοις άλλοις ο ιρανικός κίνδυνος για το Ισραήλ αυξάνει αφού ειδικοί στην Ρωσία αναφέρουν πως το Ιράν μπορεί να εκτοξεύσεις μέχρι και 20.000 πυραύλους μέσα σε δύο ώρες κατά του Ισραήλ προξενώντας έτσι «κορεσμό» στις άμυνές του.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς (η οποία παρότι σουνιτική έχει στηριχτεί τα μέγιστα από το σιιτικό Ιράν) εκτόξευσε αυτές τις ημέρες 1.500 ρουκέτες!

Ειδικοί αναφέρουν ότι μέχρι τώρα οι Ισραηλινοί δεν έχουν επιχειρήσει να εμπλέξουν τους Ιρανούς στις συγκρούσεις της Γάζας αντίθετα εμπλέκουν τους Τούρκους.

Ήδη το Ισραήλ έχει δεχτεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα και θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή του Ιράν.

Πάντως, ο σχεδιασμός της Τουρκίας χωρίζεται σε τρία σκέλη: Βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο.

Το μακροπρόθεσμο είναι η στρατολόγηση των μουσουλμάνων, το βραχυπρόθεσμο η διάρρηξη των συμμαχιών που τόσο δύσκολα κατάφερε η Ελλάδα να δημιουργήσει με ετερόκλητα στοιχεία. Να στρέψει τις αραβικές χώρες κατά του Ισραήλ.

Ποιο είναι το βραχυπρόθεσμο;

Να υπογράψει η Άγκυρα συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ με την Γάζα για να ενώσει παρανόμως την δικιά της ΑΟΖ με της Παλαιστίνης, «εξαφανίζοντας» την κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό είναι το νέο «κόλπο» της Άγκυρας, στην ουσία θα πρόκειται για τουρκολιβυκό μνημόνιο νούμερο 2.

Κακώς στην Ελλάδα και στο Ισραήλ έπεσαν για ύπνο. Ο Ερντογάν δεν είναι χαζός, διαθέτει υψηλή πολιτική ευφυΐα και του αρέσει να είναι «μόνος εναντίον όλων» κακώς τον ξέγραψαν στην Δύση λόγω αλαζονείας.

Κατάφερε και κάτι ακόμα, που θα το δουν στη συνέχεια στην Δύση. Συσπείρωσε και πάλι τα λαϊκά στρώματα υπέρ του.

Η Άγκυρα θα προσπαθήσει να συντηρήσει το Παλαιστινιακό, γιατί απλούστατα την συμφέρει και είναι ένα πεδίο μάχης που μπορεί να κερδίσει ακόμα κι αν η μισή Γάζα ισοπεδωθεί.

Πηγή: warnews247

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας