Το ρεζιλίκι των δημοσκοπήσεων. Αποκαλυπτική έρευνα σοκ εθελοντών νέων επιστημόνων

3433
δημοσκοπικές

Ο ξεπεσμός των περισσότερων εκ των επίσημων δημοσκοπήσεων δεν έχει όρια και προκαλεί τελικά μόνο γέλια.
Ανάλογα με τον πολιτικό προσανατολισμό του εντύπου που παραγγέλλει την δημοσκόπηση, ξέρουμε εκ των προτέρων τα αποτελέσματα της, γιατί τα «ευρήματα» της κατασκευάζονται σύμφωνα με τη λογική: Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό του «φανατικά» φιλο-Συριζαϊκού  «Έθνους» του Ιβάν Σαββίδη.
Τέσσερις μόνο μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ (17,2%) από τη ΝΔ (21,6%), δηλαδή με τέτοια διαφορά που να διεκδικεί ακόμα και την πρωτιά σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.!!!
Γιατί μην αμφιβάλλετε την πρωτιά ονειρεύονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έστω και με γελοίο ποσοστό κάτω του 20%.
Την ίδια ώρα, όπως είναι «αυτονόητο», η Kapa Research θάβει με ποσοστό γύρω στο 1% όλα τα ριζοσπαστικά εκτός Βουλής δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα, ενώ δεν διστάζει να «φουσκώνει» τεχνητά και να φέρνει στο προσκήνιο νοσηρά και διαπλεκόμενα βαθιά ακροδεξιά και βαθιά αποκρουστικά, μνημονιακά στη ουσία, μορφώματα , όπως η λεγόμενη Εθνική Ενότητα – ΛΑΟΣ του γνωστού Καρατζαφέρη και η λεγόμενη «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου, της ίδιας ακριβώς συνομοταξίας.
Βεβαίως, την εμπάθεια της, για να μην μιλήσουμε για «μίσος», την εκφράζει η Kapa Research και για ευνόητους λόγους, πρώτα απ’ όλα στην Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) , υποεκτιμώντας κατάφωρα την επιρροή της (1,5%), και αυτό κυρίως διότι, όπως μας λένε στελέχη της ΛΑ.Ε, διότι η ριζοσπαστική δημοκρατική αυτή παράταξη είναι η πλέον επικίνδυνη για το σύστημα , αφού επιμένει στην ανατροπή του εδώ και τώρα και διαθέτει ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση με βαθύ ανεξαρτησιακό κοινωνικό προσανατολισμό και πρόγραμμα, αφού διαθέτει, επιπλέον, αγωνιστική κινηματική συγκρουσιακή λογική και πολιτική συνέπεια σε αρχές και αξίες, ενώ, ταυτόχρονα εμμένει σε ένα ενωτικό προσκλητήριο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Ευρήματα ΣΟΚ από ομάδα εθελοντών επιστημόνων

Η Iskra έχει στην διάθεση της  και δημοσιοποιεί απ’ αυτήν την θέση τα ευρήματα σοκ πολύμηνης προσπάθειας και έρευνας κοινής γνώμης από μια ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών επιστημόνων που δούλεψε συστηματικά και μεθοδικά στην βάση ενός σύνθετου ερωτηματολογίου, προκειμένου να προσεγγίσει την δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα και να εξάγει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα προσεγγιστικά δεδομένα αυτήν της έρευνας σε ένα πολύ ρευστό σκηνικό, βγαίνουν τα εξής ποσοστά με πεδίο απόκλισης αρκετά ευρύ, ανάλογα με το κάθε κόμμα και παράταξη, απόκλιση που δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε ποσοστά και γι’ αυτό παρουσιάζεται μόνο μια μικρογραφία της:
ΝΔ: 15-16%
ΣΥΡΙΖΑ: 9-11%
ΚΚΕ: 3-4%
Κίνημα Αλλαγής: 2,5%-3%
Χρυσή Αυγή: 3-3,5%
Ένωση Κεντρώων: 1%
Ριζοσπαστικά Δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα* και οργανώσεις: 14-15%
Άλλα κόμματα: 2%
ΔΞ/ΔΑ-Λευκό -Άκυρο-Αποχή: 50,5%-46,5%
*Είναι οι αριστερές  ριζοσπαστικές και δημοκρατικές αντιμνημοναικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκτός βουλής
Η Iskra , χωρίς να υιοθετεί τα ευρήματα της ως άνω έρευνας, την παρουσιάζει, όμως, μετά βεβαιότητας ως μια έρευνα αξιόπιστων και  αμερόληπτων προθέσεων.
Στην βάση αυτής της έρευνας βλέπουμε, ως κύριο χαρακτηριστικό της, ότι η πλειοψηφία, σχεδόν, των πολιτών δεν έχει πειστεί από κανένα κόμμα και κυρίως αποστρέφεται έως απεχθάνεται τα κατεστημένα μνημονιακά κόμματα.
Να τονίσουμε, επίσης, το μεγάλο ποσοστό προτιμήσεων που συγκεντρώνουν τα εκτός Βουλής ριζοσπαστικά και δημοκρατικά κόμματα που αμφισβητούν τα μνημόνια και την κηδεμονία της χώρας.
Για λόγους ευνόητους και για να μην θεωρηθεί ότι ευνοούμε συγκεκριμένη φιλική πολιτική δύναμη δεν αναφέρουμε τα επί μέρους ποσοστά αυτών των δυνάμεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας, το ΕΠΑΜ, η Χριστιανική Δημοκρατία και άλλες συλλογικότητες που συγκεντρώνουν πολύ μικρότερα ποσοστά.

Κ.Μ.

2 Σχόλια

  1. αν τα αντιμνημονιακά κόμματα καταφερουν επιτέλους να συννενοηθούν, να παρουσιάσουν μια συνεκτικη προταση απλή και κατανοητή που θα επικοινωνηθεί με μία ενιαία φωνή το ποσοστό που θα συγκεντρωσουν θα ειναι συντριπτικό. Και όσο πιο ξεκάθαρο ειναι το πλαίσιο και το μήνυμα τόσο περισσότερος κόσμος θα συσπειρωθει γυρω από αυτο.
    ο κόσμος του ΟΧΙ του δημοψηφισματος ειναι ακόμα εδώ.
    Συνεπώς επαφιεται (δυστυχως) απολυτως στις ηγεσίες των αντιμνημονιακών κομμάτων να συνομιλήσουν με ειλικρινεια και να αναλαβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Και λεω δυστυχως γιατι οι απλοι πολίτες έχουν ήδη πειστεί για την ανάγκη του μετώπου και περιμενουν τις ηγεσιες, που εκ του αποτελέσματος φαινεται οτι κωλυσιεργούν εδώ και 3 χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας