“Πόθεν έσχες”: Εθνική ανεξαρτησία με τα λεφτά σε Γερμανία και Ελβετία

1836
πόθεν

Μια ματιά στο “πόθεν έσχες” της κατεστημένης πολιτικής τάξης αρκεί για να φρίξουν οι πολίτες από την υποκρισία των περισσότερων από εκείνους που όφειλαν να δίνουν μηνύματα αξιών, αρχών και συνέπειας.

Από όλα έχει ο μπαξές: δανεικά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και από ότι φαίνεται “αγύριστα”, “δεξιό” αλλά και “αριστερό real estate με αγορές δεκάδων πανάκριβων ακινήτων, ετήσια εισοδήματα, συχνά, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία δεν φαίνεται να μπορούν να δικαιολογηθούν με τίποτα, περιουσίες των οποίων είναι “άγνωστη” η προέλευση κλπ κλπ. Και όλοι αυτοί διακηρύσσουν ότι θέλουν να σώσουν μια χώρα την οποία έχουν πτωχεύσει και καταστρέψει και μια κοινωνία της οποίας όλο και μεγαλύτερα τμήματα ζουν στη μαύρη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Και μιλάμε για δηλώσειςπόθεν έσχες“, που όπως φαίνεται δημοσιοποιούνται με ευθύνη των δηλούντων αλλά δεν έχουν ελεγχθεί, λόγω “φόρτου εργασίας”, από τους επιφορτισμένους ορκωτούς ελεγκτές.

Το πιο ουσιώδες, όμως, είναι άλλο, το οποίο σπανίως αναγράφεται. Οι πολλοί και “ανίδεοι” στα ΜΜΕ συνήθως ισχυρίζονται πως δεν ελέγχεται το “πόθεν” στις σχετικές δηλώσεις. Αγνοούν ότι το κύριο πρόβλημα σε αυτές τις δηλώσεις  δεν είναι το “πόθεν” αλλά το “έσχες“.

Διότι ο πολιτικός κόσμος δηλώνει στο “πόθεν έσχες” ότι αυτός επιθυμεί, αφού δεν ελέγχεται καθόλου στο αν υπάρχουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν καταγράφονται στις σχετικές δηλώσεις και βρίσκονται, για παράδειγμα, σε θυρίδες του εξωτερικού ή σε offshore φορολογικών παραδείσων.

Τέλος, ιδιαίτερα ειρωνικά σχόλια προκαλεί το “πόθεν έσχες” των προέδρων των δύο τελευταίων σε δύναμη κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Και οι δύο δηλώνουν ότι έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ο ένας στην Γερμανία και συγκεκριμένα στη Deutsche Bank (430.000 €) και ο άλλος σε ελβετική τράπεζα, την Corner Banka SA (114.000 $ και 14.000€).

Το πρόγραμμα κάθε κόμματος είναι πρώτα από όλα οι πράξεις και το παράδειγμα του. Και το παράδειγμα που δίδουν κάποιοι με τις πράξεις τους, αν το ακολουθούσαν όλοι οι πολίτες, η Ελλάδα θα είχε πλήρως εξανδραποδιστεί και παραδοθεί απολύτως στο έλεος των ξένων τραπεζών. Και δυστυχώς προς τα εκεί βαδίζει ολοταχώς.

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας