Δήμαρχος Σύμης για ηλικιωμένο με εγκεφαλικό-«Περιμένουμε 10ώρες πλωτό ή Super Puma»

531
Η υπερδύναμη υψώνει ανάστημα

Δέκα ώρες περιμένει πλωτό του λιμενικού ή ελικόπτερο Super Puma ένας 74χρονος στην ακριτική Σύμη, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Παπακαλοδούκας με την οποίο ήρθε σε επαφή το iefimerida.gr διαμαρτύρεται καθώς όπως υποστηρίζει οι άνεμοι στο στενό Ρόδου – Σύμης είναι μόλις 5 μποφόρ.

«Στις 2 τα ξημερώματα με ενημέρωσαν ότι ένας κάτοικος του νησιού υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι έπρεπε να ειδοποιήσουμε λιμενικό και ΕΚΑΒ. Επικοινώνησα αμέσως με τον θάλαμο επιχειρήσεων και μου είπαν ότι πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, επικίνδυνοι για το ελικόπτερο Super Puma και ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρωί για να μην κινδυνέψει το πενταμελές πλήρωμα. Στη συνέχεια σήμερα το πρωί μου είπαν ότι ούτε πλωτό του λιμενικού μπορεί να προσεγγίσει λόγω των ανέμων.

Μπήκα στο μετεωρολογικό δελτίο και είδα ότι οι άνεμοι είναι εντάσεως μόλις πέντε μποφόρ. Απορώ τι συμβαίνει. Έχει να κάνει με την πανδημία; Έχει να κάνει με την τουρκική άσκηση στο Αιγαίο; Έχω επικοινωνήσει με τους πάντες. Μέχρι αυτή την ώρα ο άνθρωπος βρίσκεται στο κέντρο υγείας και η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Ζητάμε βοήθεια. Η Σύμη δεν είναι άλλη χώρα. Πρέπει να μεταφερθεί ο άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακαλοδούκας.

Όπως λέει ο δήμαρχος είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοιο θέμα με μεταφορά ασθενούς από την ακριτική Σύμη στο νοσοκομείο της Ρόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας