Το πρόγραμμα της εκδήλωσης της ΛΑ.Ε για τον Άρη στη Μεσούντα στις 16 και 17 Ιουνίου

1573
άρη

Σχετικά με την πολιτική εκδήλωση για τον Άρη Βελουχιώτη, 73 χρόνια από τη μέρα που ο πρωτοκαπετάνιος πέρασε στην Ιστορία, που προγραμματίζουμε ως ΛΑ.Ε για τις 16 και 17 Ιουνίου και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, το πρόγραμμα για τους μετακινούμενους με πούλμαν από Αθήνα, διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 16 Ιουνίου.

Αναχώρηση των πούλμαν απο πλατεία Κάνιγγος στις 10.00. Η επιβίβαση των συντρόφων από τα Μέγαρα θα γίνει στα Goodys Μεγάρων και της Αργολίδας και Κορινθίας στον Ισθμό.

Άφιξη σε Άρτα στο ξενοδοχείο « Άρτα ΠΑΛΛΑΣ » περι τις 15.00.

Στις 13.30, στα γραφεία της ΛΑ.Ε Άρτας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από   το Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το βράδυ στις 21.00, στην Πλατεία Μονοπωλίου της Άρτας, θα παρακολουθήσουμε λαϊκή συναυλία με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας, στην οποία θα παρέμβει ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Κυριακή 17 Ιουνίου.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μεσούντα στις 10.00.

Στην πορεία προς Μεσούντα, με ολιγόλεπτη στάση στις Μελάτες Τζουμέρκων, θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους δεκάδες μαχητές και μαχήτριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι το Πάσχα του 1947 και σφαγιάστηκαν από τον κυβερνητικό στρατό και τις παρακρατικές συμμορίες της περιοχής.

Άφιξη στη Μεσούντα και συμμετοχή στις 12.00, στην κεντρική εκδήλωση στο μνημείο του πρωτοκαπετάνιου που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Στην κεντρική εκδήλωση, θα γίνει κατάθεση στεφάνου και ομιλία απο τον Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Πεσλής, απο τους τελευταίους επιζόντες αγωνιστές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ της περιοχής.

Για τους νεότερους και τους πιο τολμηρούς, που θα διαθέτουν στοιχειώδη ορειβατικό εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια), θα υπάρξει χρόνος, με τη βοήθεια των συντρόφων της Άρτας, να προσεγγίσουν μέσα από μονοπάτι, το σημείο που έφυγε μαζί με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.

Αναχώρηση από Μεσούντα για Βουλγαρέλι, όπου προβλέπεται στάση για καφέ.

Στις 16.30 αναχώρηση για Αθήνα, με προβλεπόμενη ώρα άφιξης περί τις 21.00.

Τέλος, να ενημερώσουμε όλους όσους θελήσουν να έλθουν στη Μεσούντα με δικό τους αυτοκίνητο, ότι η ευχερέστερη πρόσβαση είναι από Άρτα – Βουλγαρέλι, από την οποία απέχει 57 χιλ. περίπου.

 Η Οργανωτική Επιτροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας