“Πράττω”,Ν. Κοτζιάς, “Προοδευτική Συμμαχία” και η νοσταλγία του ΣΥΡΙΖΑ

2157
πράττω

Το “Πράττω” και ο Ν. Κοτζιάς με μια γενικόλογη έκθεση ιδεών μιας δήθεν “διακήρυξης” που δεν λέει απολύτως τίποτα, πέρα από “ωραία λόγια χωρίς δεσμεύσεις και μέτρα“, επιχειρούν να “επιστρέψουν” στην κεντρική πολιτική σκηνή των “μνημονιακών” και “μεταμνημονιακών” πολιτικών και των εγκληματικών πολιτικών υποτέλειας και ξεπουλήματος της χώρας”.

Με την “διακήρυξη” του αυτή “Πράττω” και Ν. Κοτζιάς απευθύνονται για μια μεγάλη “προοδευτική συμμαχία“(!) στους εξής μεγάλους προοδευτικούς ηγέτες, δοκιμασμένους όλους στην προηγούμενη περίοδο και φημισμένους για την αντιμνημονιακή και πατριωτική αντιιμπεριαλιστική στάση τους και συγκεκριμένα στον Αλ. Τσίπρα, την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιάννη Βαρουφάκη, στους οποίους προσθέτουν, προφανώς για “ξεκάρφωμα” και τον Δ. Κουτσούμπα, αφού εκ των προτέρων γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ και ο Λένιν ακόμα να “επανεμφανιζόταν”στην Ελλάδα, δεν θα έκανε συνεργασία μαζί του και όχι το συστημικό σύμπλεγμα στο οποίο απευθύνονται το “Πράττω” ο Ν. Κοτζιάς.

Ωραία η “ενωτική” πρόταση “Πράττω“- Κοτζιά και εξαιρετική και πολύ ταιριαστή πολιτικά και ιδεολογικά, πέρα από αποχρώσεις, η συμμαχική παρέα που προτείνει, για το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η Ν.Δ όταν φθαρεί, με ένα μπλοκ δυνάμεων που θα εγγυηθεί την αδιατάρακτη συστημική, ευρωατλαντική πορεία  παράδοσης και λιτότητας της ελληνικής “αποικίας”.

Νομίζω, όμως, ότι τόσο το “Πράττω” όσο και ο Ν. Κοτζιάς, παίρνοντας την πρωτοβουλία τους δεν έχουν τόσο  μεγάλες πολιτικές φιλοδοξίες.

Είναι ρεαλιστές οι άνθρωποι. Μήνυμα στέλνουν στον Αλ. Τσίπρα ότι είναι εδώ, “μετανοημένοι” και “διαθέσιμοι” να επιστρέψουν “στον τόπο του εγκλήματος”. Άλλωστε, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, αντέγραψαν και την ορολογία: Για “προοδευτική συμμαχία” μίλησε ο Τσίπρας, για “προοδευτική συμμαχία” έκανε λόγο και το “Πράττω” ως καλό μαγνητόφωνο! Είναι να μην τους ανταμείψει ο μεγάλος αρχηγός όταν προτείνουν να κουβαληθεί, μάλιστα, μαζί τους και ένας “περιζήτητος” γόνος μεγάλου ονόματος όπως ο Γ. Παπανδρέου;

 

 

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας