Το μπλοκ της ΛΑ.Ε. που "δεν είδε" η Ε.Ρ.Τ.

1592
κάηκε

Του Τάσου Μαυρόπουλου
Λέω ότι στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 μπορεί να μου διέφυγε η αναφορά στη μαζική πορεία των φοιτητικών συλλόγων, της ΛΑ.Ε, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, των πρωτοβάθμιων σωματείων. Έτσι μπήκα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ1 http://www.ert.gr/o-barak-obama-stin-ellada-synechis-enimerosi/ για να ενημερωθώ, γιατί περίμενα έστω επιγραμματικά μια ακριβή αναφορά για τη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και την απαγόρευση της κυβέρνησης σε συγκεντρώσεις και πορείες.
Δεν υπάρχει καμία αναφορά για φοιτητές, πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τους πολίτες που διαδήλωσαν μαζικά και δυναμικά. Πόσο μάλλον για τα “αριστερά βαρίδια” της ΛΑ.Ε που αποχώρησαν από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις που έδωσαν στον ελληνικό λαό και συνεχίζουν δυναμικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Αντίθετα στο 19.11΄ του παραπάνω συνδέσμου, περιγράφει το τελετουργικό κάνοντας αναφορά και για “την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και την ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας που θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά (“Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”, και “Χρυσοπράσινο Φύλλο” του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά (“Imagine” και “Sound of Silence”)”, προφανώς για να ευχαριστήσουν τον Ομπάμα για τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία, την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που βάφονται με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων και φυσικά την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Στο 19.25΄, στη φωτό που μιλάει για αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, είναι η προσπάθεια του μπλοκ της ΛΑ.Ε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθεί στην αμερικανική πρεσβεία.
Στο 19.58΄, αναφέρει την ολοκλήρωση της πορείας του ΠΑΜΕ, έχοντας τη φωτό από την πρώτη σειρά του μπλοκ της “πρωτοβουλίας οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα”.
Στο 19.59΄,έχοντας φωτό από τη σύγκρουση του μπλοκ της ΛΑ.Ε με τα ΜΑΤ, για να ανοίξει ο δρόμος για την αμερικάνικη πρεσβεία, μιλάει ξανά για αριστεριστές και αντιεξουσιαστές.
Στο σύνδεσμο της ΕΡΤ1 “Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Ομόνοια για την επίσκεψη Ομπάμα” http://www.ert.gr/sygkentrosis-ke-syllalitiria-stin-omonia…/ και στο σύνδεσμο της ΕΡΤ1 “Φρούριο» η Αθήνα για τον Μπαράκ Ομπάμα” ,http://www.ert.gr/frourio-athina-gia-ton-barak-obama-video/αναφέρει μόνο για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και δεν αναφέρεται πουθενά το κάλεσμα της ΛΑ.Ε , της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των φοιτητικών συλλόγων, των πρωτοβάθμιων οργανώσεων. λέγοντας ότι τα καλέσματα στο πολυτεχνείο είναι των αντιεξουσιαστών.
Τόση αντικειμενική ενημέρωση χρόνια είχαμε να δούμε. Παντού φωτογραφίες της ΛΑ.Ε, το όνομα και οι δηλώσεις της όμως απαγορευμένες. Φυσικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ΚΚΕ ούτε με τους αντιεξουσιαστές. Το αντίθετο μάλιστα και καλά κάνει η ΕΡΤ1 και αναφέρει την παρουσία τους και τις θέσεις τους. Αλλά ρε σεις πρώην σύντροφοι της κυβέρνησης, μήπως η απαγόρευση του ονόματος της ΛΑ.Ε περιλαμβάνεται στα μνημόνια που έχετε υπογράψει; Μήπως το φάντασμα που πλανιέται πάνω από τη χώρα, είναι της ΛΑ.Ε και η πρότασή της να συγκρουστεί και να σπάσει τα δεσμά της φτώχειας σήμερα, χωρίς παραπομπές στη β΄παρουσία;
ΥΓ. Αν κάνω λάθος ή υπάρχει κάτι που δεν είδα θα ανακαλέσω. Αλλά πόσο καλά κρυμμένη να είναι μια τέτοια αναφορά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας