Το Μαξίμου αποκρύπτει την επιστολή (και τις δεσμεύσεις) Τσακαλώτου προς τους δανειστές. Του Σπ.Γουδέβενου

1820
χρέος

Πως ονομάζεται μία κυβέρνηση που αποκρύπτει τις μελλοντικές πολιτικές που θα εφαρμόσει στις πλάτες ενός λαού;;;
Δημοκρατική;;; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Χθες, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο εκτελεστής συμβολαίου θανάτου των δυνάμεων εργασίας αυτού του τόπου απέστειλε τελικά την επιστολή που απαίτησαν οι δανειστές-τοκογλύφοι της χώρας για να ξεπαγώσει η συζήτηση για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.
Να θυμίσουμε καταρχήν ότι μιλάμε για μέτρα που το 2060 θα μειώσουν το χρέος κατά 45 δις, όταν μέχρι τότε θα δίνουμε τα διπλάσια σε τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή τρίχες, απλά η κυβέρνηση θέλει κάτι για να φτιάξει το δικό της success story. Άλλωστε μιλάμε για μέτρα που θα αρχίζουν αν εφαρμόζονται αν περάσουμε την δεύτερη αξιολόγηση και αν περνάμε τις μελλοντικές αξιολογήσεις γενικώς. Να μην θυμίσουμε ότι αόριστες δεσμεύσεις για το χρέος πήρε και ο Σαμαράς το 2012 που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.
Ούτε οι δανειστές δεν είχαν ξεκαθαρίσει δημόσια τι ακριβώς ήθελαν να περιέχει η επιστολή πέραν ότι το επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους ΔΕΝ θα ξαναδοθεί ποτέ και ότι δεσμεύονται ότι αν δεν βγει ο λογαριασμός το επίδομα θα ζητηθεί τον Απρίλιο πίσω. Έτσι στάλθηκε χθες η περίφημη επιστολή, και περιμένουμε με αγωνία να την δούμε αυτούσια ώστε να καταλάβουμε τι μας περιμένει στο εγγύς μέλλον.
ΜΑΤΑΙΑ!
Το Μέγαρο Μαξίμου αντί της επιστολής προτίμηση να δώσει ένα “Nonpaper” που εξηγεί τι είχε η επιστολή ΧΩΡΙΣ να την επισυνάπτει. Μιλάμε για χοντρή κοροϊδία του ελληνικού λαού, αφού προσπαθεί να περάσεις ως “ΕΠΙΣΤΟΛΗ” μία αυθαίρετη ερμηνεία της, και είναι αυθαίρετη αφού η επιστολή παραμένει μυστική.
Έτσι λοιπόν έχουμε μία κυβέρνηση, που δρα απολυταρχικά και στις πλάτες του ελληνικού λαού προσπαθεί να κερδίσει όσες μέρες εξουσίας της απομένουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας