Το Λιμενικό Σώμα διαφημίζει την κυβέρνηση;

Απορία και συγχρόνως αγανάκτηση προκαλούν δύο χθεσινές δημοσιεύσεις από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί το Λιμενικό Σώμα στο Twitter, που διαφημίζουν το κυβερνητικό έργο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η πρώτη δημοσίευση επιβραβεύει το έργο της κυβέρνησης, διατυπώνοντας ότι «Μετά το μνημόνιο θα φανεί το πραγματικό προφίλ αυτής της κυβέρνησης» και τελειώνει κάπως ασύντακτα.

Στη δεύτερη δημοσίευση, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μάς ενημερώνει για «Πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας στο MYKONOS PALACE».

Η πρώτη δημοσίευση έχει ήδη «κατέβει» κι ήδη κυκλοφορούν «φήμες» πως η δημοσίευση ανέβηκε εκ παραδρομής… Θα είναι, φαίνεται, παρόμοια περίπτωση με το κείμενο υπογραφών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου… «εκ παραδρομής» προστέθηκαν υπογραφές ανθρώπων που δεν είχαν υπογράψει.

Η δεύτερη, όμως, δημοσίευση παραμένει αγέρωχη στον επίσημο λογαριασμό του Λιμενικού Σώματος, να μας ενημερώνει για τους «πανηγυρισμούς» του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή για τις επαγγελματικές επιτυχίες του Emanuele Grimaldi και τις θέσεις που οι «επιτυχίες» αυτές προσφέρουν στον ταλαίπωρο χώρο της Ναυτιλίας.

Κι αν ευτυχώς ή δυστυχώς, ο ρόλος του επιχειρηματία Emanuele Grimaldi είναι σαφώς και ξεκάθαρα ορισμένος, αναρωτιέται κανείς εάν ο ρόλος ενός υπουργού είναι αυτός, εκτός εάν πρόκειται για την ανάπτυξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται.

Ο ρόλος, σίγουρα όμως, και η θέση του Λιμενικού Σώματος, που ως σώμα ασφαλείας υποχρεούται και επιβάλλεται να είναι στην υπηρεσία του πολίτη, σίγουρα δεν είναι αυτός. Ωστόσο, σίγουρο πρέπει να θεωρείται και πως απάντηση δεν θα λάβουμε εάν ρωτήσουμε για ποιον λόγο το Λιμενικό Σώμα διαφημίζει την κυβέρνηση ή έναν επιχειρηματία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας