Το κύμα ακρίβειας καταπίνει τα κυβερνητικά επιδόματα

733
Το κύμα ακρίβειας καταπίνει τα κυβερνητικά

Ποιοι είπαν ότι τέλειωσαν τα μνημόνια; Οι μνημονιακές αξιολογήσεις απλώς μετονομάστηκαν σε «μεταμνημονιακές». Οι θεσμοί ξανά στην Αθήνα για την 12η δήθεν «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση.

Με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης να κυμαίνεται 1, 10 -1,15 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, 1,20 -1,25 ευρώ στην περιφέρεια και 1,30-1,35 στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και με τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, πολίτες και επαγγελματίες βλέπουν την ακρίβεια να «καταπίνει» τα επιδόματα και τις παροχές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα των μεγάλων ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Το βασικό πακέτο των 500 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται ικανό να καλύψει τις μεγάλες επιβαρύνσεις που φέρνουν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα, τα τρόφιμα και άλλα αγαθά, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού να προχωρήσει στα τέλη του έτους στη χορήγηση ενός έξτρα επιδόματος σε ασθενέστερες εισοδηματικές τάξεις πέραν της απόφασης που έχει λάβει για διπλασιασμό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) σε περίπου 257.000 νοικοκυριά για το μήνα Δεκέμβριο.

Στην Ελλάδα οι επικεφαλής των θεσμών

Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής των θεσμών θα βρίσκονται στην Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη και θα συναντηθούν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να οριστικοποιήσουν τα αποτελέσματα της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που θα ανακοινωθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου και στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων είναι πολύ πιθανόν να συζητηθούν και οι όποιες προτάσεις για χορήγηση εφάπαξ παροχών σε φτωχά νοικοκυριά και χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα.

Οσον αφορά στα επιδόματα που έχουν ανακοινωθεί με το διπλασιασμό του κονδυλίου για το πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικού αερίου, υγραερίου κ.τ.λ., ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες οι οποίοι θα δουν μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Βασική Πηγή: ot.gr – Ντίνος Σιωμόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας