Το Κρεμλίνο επιθυμεί συνομιλίες με Τουρκία, Γαλλία, Γερμανία για τη Συρία

927
ρωσία

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα επιθυμούσε να διεξαχθούν τετραμερείς συνομιλίες με την συμμετοχή της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διένεξη στη Συρία.

Ο Ουσακόφ δήλωσε, επίσης, ότι απ’ ότι γνωρίζει, όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει να γίνουν οι συνομιλίες αυτές στην Κωνσταντινούπολη και οι σύμβουλοι της κάθε πλευράς εργάζονται για να ορίσουν την ημερομηνία της συνάντησης.

Νωρίτερα, η Ρωσία επιβεβαίωσε πως πραγματοποίησε την Τρίτη αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, τέσσερα αεροπλάνα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισαν χθες Τρίτη «στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης» Τζαμπάτ αλ-Νόσρα στη συριακή επαρχία.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, «τέσσερα αεροπλάνα του ρωσικού στρατού προχώρησαν από τη βάση του Χμέιμιμ σε πλήγματα εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπάτ αλ-Νόσρα» (Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, αποτελείται από μέλη του πρώην κλάδου της Αλ-Κάιντα στη Συρία), ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως αυτά τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «σε ώρες της ημέρας που επικρατεί σκοτάδι», χωρίς να διευκρινίσει αν ήταν πολύ νωρίς το πρωί ή αφού έπεσε η νύκτα.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κονασένκοφ, τα πλήγματα «είχαν στόχο αποθήκες έξω από κατοικημένες ζώνες όπου ήταν αποθηκευμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και οι ζώνες εκτόξευσης αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τις επιθέσεις τους εναντίον της βάσης του Χμέιμιμ και τοποθεσιών στις επαρχίες του Χαλεπιού και της Χάμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας