Το κράτος (μας) κινδυνεύει από τον Λαφαζάνη*

κράτος

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ; Και όχι μόνο αυτό αλλά, πολύ περισσότερο, ότι το κράτος και τοδημοκρατικό πολίτευμα κινδυνεύουν από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη;

Είναι τόσο τραγικό που στο τέλος καταντάει κωμικό. Ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας έλαβε «Κλήση Παροχής Εξηγήσεων» (καταπληκτικό από μόνο του, έτσι;) και καλείται την ερχόμενη Τετάρτη 26 του μηνός, στις 11 το πρωί, να εμφανιστεί ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας, στη ΓΑΔΑ. Για προσωπική του υπόθεση προφανώς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σαράντο Θεοδωρόπουλο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ερευνάται για τα αδικήματα «αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων». Επίσης, ερευνώνται κατηγορίες που αφορούν «τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων». Δολοφόνο δεν τον έβγαλαν ακόμα τον άνθρωπο, αλλά ερευνάται και γι αυτό. Και ναι, είμαστε σε καλό δρόμο

«Πρέπει να σας ενημερώσω ότι το μόνο αναλόγου γελοιότητος κείμενο απαγγελίας ποινικής κατηγορίας το οποίο έχω υπόψιν μου, είναι το  σημείωμα παροχής εξηγήσεων προς τον συνδικαλιστή Διαμαντή Μαυριδόγλου διότι πέταγε χαρταετό με την οικογένειά του την Καθαρά Δευτέρα του 1960 στους πρόποδες του Υμηττού»επισημαίνει ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μας έκανε μία σύντομη δήλωση στο efsyn.gr για το ζήτημα. Ιδού: «Η δικογραφία που συνέταξε η Διεύθυνση Ασφαλείας και ειδικότερα το τμήμα “Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” αποτελούν την ντροπή και το όνειδος της μεταπολίτευσης, κλείνουν και την τελευταία σελίδα της και εγκαινιάζουν μια νέα περίοδο δημοκρατίας άλα Τουρκιά στην Ελλάδα. Η εκδικητική κίνηση της Γενικής Ασφαλείας που κατασκευάστηκε στα άδυτα του Μαξίμου δεν στρέφεται απλά  ενάντια στο πρόσωπό μου αλλά ενάντια σε ένα κίνημα αντίστασης ενάντια στην ΛΑΕ που δεν γονατίζει κι ενοχλεί με την ανοδική της πορεία και κυρίως αντιπροσωπεύει μια απόπειρα να μπει ένα είδος τέλους και σε αυτήν ακόμα την ακρωτηριασμένη δημοκρατία».

Αναρωτιέμαι πάντως και απορώ: λίγη, στοιχειώδης, νοημοσύνη δεν υπάρχει;

*Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση δημοσιεύσαμε από την efsyn.gr το καυστικό και εύστοχο κείμενο του Δημ. Κανελλόπουλου με το οποίο στηλιτεύει την σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη δίωξη. Σημειώνουμε, πάντως, με λύπη ότι για άλλη μία φορά η εφημερίδα Εφ. Συν. τηρεί τις παραδόσεις της και στο φύλλο του Σαββάτου (22/9) δεν βρήκε ούτε γι’ αυτό το θέμα να γράψει το παραμικρό, έστω δημοσιογραφικά ενημερωτικά για τους αναγνώστες της. Θα χρησιμοποιήσω κι εγώ την φράση που κλείνει το εξαιρετικό του κείμενο ο Δημ. Κανελλόπουλος: «Αναρωτιέμαι πάντως και απορώ: λίγη, στοιχειώδης, νοημοσύνη δεν υπάρχει;».

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας