Το κίνημα σταμάτησε και πάλι την αρπαγή πρώτων κατοικιών

2058

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε και σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, την προσπάθεια της κυβέρνησης, των μνημονιακών κόμματων, των τραπεζών και των δανειστών για να λεηλατήσουν λαϊκές περιουσίες και πρώτες κατοικίες με πάνω από 100 πλειστηριασμούς σ’ όλη τη χώρα.

Έτσι δόθηκε και σήμερα αγωνιστική συνέχεια στις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, με τις οποίες αποτράπηκαν οι προσπάθειες υφαρπαγής εκατοντάδων κατοικιών και περιουσιών λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Κατ’ αυτόν το τρόπο έχουν ουσιαστικά μπλοκάρει και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι λόγω των σημαντικών αυτών λαϊκών αντιδράσεων και της συνεχόμενης διεύρυνσης και κλιμάκωσής τους, οι 7 πλέον – μετά και την πρόσφατη απόφαση του συλλόγου συμβολαιογράφων της Πελοποννήσου από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία όχι μόνο των συμβατικών αλλά και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απομονώνοντας πλήρως τον πρόεδρο του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς, Γ. Ρούσκα, που – όπως αποκάλυψε η ISKRA συνομωτεί μόνος του πλέον με την τρόικα και την κυβέρνηση στο Hilton έχοντας μετατραπεί σε μακρύ χέρι τους.

Η αντίσταση του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών που συνεχώς μαζικοποιείται, επεκτείνεται σ’ όλη τη χώρα και αυξάνει την κοινωνική και πολιτική απήχησή του, έχει προκαλέσει την λυσσώδη αντίδραση του μνημονιακού κατεστημένου. Αυτό προσπαθεί με διάφορα μιντιακά «παπαγαλάκια» και με αιχμή του δόρατος τον Γ. Ρούσκα, να πείσει το λαό ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν στους μπαταχτζήδες πλούσιους μεγαλοϊδιοκτήτες καθώς και ότι, όσοι αγωνίζονται και τους ακυρώνουν, προστατεύουν τις μεγάλες περιουσίες. Φυσικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και αισχρότερη συκοφαντία και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σήμερα Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, είχαν προγραμματιστεί μόνο εντός του νομού Αττικής 61 πλειστηριασμοί και στους 46 από αυτούς, επισπεύδουσες ήταν οι τράπεζες. Από τους πλειστηριασμούς αυτούς, 15 αφορούσαν σε πρώτες κατοικίες για πολύ μικρά, έως και εξευτελιστικά ποσά και δεκάδες άλλοι που αφορούσαν μικρά καταστήματα και οικόπεδα για μικροποσά χρεών.

Στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης, που επιχειρείται από τα γνωστά συστημικά μνημονιακά κέντρα, ως απάντηση σ’ αυτούς τους συκοφάντες η ISKRA αναφέρει ορισμένους απ’ αυτούς τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που ακύρωσε σήμερα στην Αττική το κίνημα κατά των πλειστηριασμών :

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΕΠΙΣΠΕΥΔΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΗ
ΑΘΗΝΑΣ ALPHA Ιδιώτης (εγγυητής) Πρώτη Κατοικία ΦΑΛΗΡΟ 100.000
ΑΘΗΝΑΣ Ιδιώτης Ιδιώτης Πρώτη Κατοικία Διαμέρισμα Κολωνάκι (για κοινόχρηστα) 3.017
ΑΘΗΝΑΣ 5 Ιδιώτες Ιδιώτης Πρώτη Κατοικία διαμέρισμα Α. Πατήσια (για ενοίκιο) 29.016
ΑΘΗΝΑΣ Τρ. Πειραιώς Ιδιώτης Πρώτη Κατοικία Κ Ιλίσια 58.692
ΑΧΑΡΝΩΝ HSBC BANK 2 Ιδιώτες Μεζονέτα Πρώτη Κατοικία Αχαρνές 136.284
ΛΑΥΡΙΟΥ EUROBANK EUROBANK Ισόγειο Πρώτη Κατοικία Καλύβια 150.000
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ALPHA 3 Ιδιώτες Πρώτη Κατοικία Αγ. Παρασκευή 292.800

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας, όπου σημειωτέον αυτή τη φορά δεν προσήλθε κανείς συμβολαιογράφος, αλλά δεν μπήκε και κανείς αστυνομικός στη δικαστική αίθουσα, συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη, Στάθης Λεουτσάκος. Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Σαραφιανό, της Πλεύσης Ελευθερίας, του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης η επιτροπή πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, η επιτροπή αγώνα Ζωγράφου και άλλες συλλογικότητες.

Επίσης στο ειρηνοδικείο Αθήνας, έξω από το κτίριο, έκανε για τρίτη φορά, και μετά από τους πολύχρονους και αποτελεσματικούς αγώνες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, την εμφάνισή του μπλοκ του ΚΚΕ δια μέσου των Λαϊκών Επιτροπών.


Ο
αγώνας κατά της αρπαγής πρώτων κατοικιών και όσων περιουσιακών στοιχείων έχουν απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά και στους κατεστραμμένους μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, θα συνεχιστεί παρά τη συκοφάντηση και τις προβοκάτσιες, που δέχεται από το μνημονιακό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα συνεχίσει να μαζικοποιεί, να επεκτείνει σ’ όλες τις γειτονιές και να κλιμακώνει διαρκώς τις δράσεις του, με στόχο να σταματήσει τα σχέδια κυβέρνησης, δανειστών και μνημονιακής Αντιπολίτευσης για την οικονομική εξόντωση των λαϊκών στρωμάτων.

 

Ήδη οι επιτροπές πρωτοβουλίας και συντονισμοί συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών διοργανώνουν πανελλαδική συγκέντρωση στις 4 Νοέμβρη, 12:30 το μεσημέρι στα Προπύλαια και εν συνεχεία πορεία στην πλατεία Συντάγματος, όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και ήδη έχει ξεκινήσει και η σχετική πολιτική καμπάνια σε όλη τη χώρα. Θα ακολουθήσει στις 3 το μεσημέρι πανελλαδική συνέλευση αυτών των κινημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος.

  ΠΛειστηστιασμοί

dav
dav

dav
dav

Πλειστηριασμοί4 Πλειστηριασμοί1 κίνημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας