Το “ευχαριστώ” του ηγέτη του Καραμπάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, στον Βλαντιμίρ Πούτιν

1121
ηγέτη του Καραμπάχ

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε δημόσια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, για την βοήθεια του στον τερματισμό της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων.

Έγραψε τα εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Χάρη στις προσπάθειες και τις ενέργειες της κορυφαίας ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ήταν δυνατόν να σταματήσει η αιματοχυσία στη ζώνη της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Καραμπάχ. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στη Ρωσική Ομοσπονδία – ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις προσπάθειες διαμεσολάβησης για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό του πολέμου και την υποστήριξη για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της δημοκρατίας μας. Αυτή τη στιγμή, τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάπτυξης, προχώρησαν στην εκτέλεση των καθηκόντων της, καθιστώντας έναν πιθανό παράγοντα σταθεροποίησης στη δύσκολη κατάσταση γύρω από τη δημοκρατία.

Πραγματοποιήθηκε αποτελεσματική συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με επικεφαλής τον υπολοχαγό Ρουστάμ Μουράτοφ. Η επίλυση των κύριων προβλημάτων που αποσκοπούν στη διατήρηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας των πολιτών μας απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό και αντοχή από το προσωπικό των ειρηνευτικών στρατευμάτων, τα οποία μπορεί μερικές φορές να είναι απειλητικά για τη ζωή. Εκ μέρους του λαού μας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση της ειρήνης και για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων.

Εκτιμώ ιδιαίτερα τη συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη σταθεροποίηση της κατάστασης, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου για τη συμπονετική στάση απέναντι στη μοίρα του λαού του Artsakh, για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται και για την ενεργό συμμετοχή στην αποκατάσταση και ανάπτυξη της Δημοκρατίας του Artsakh. Δημιουργείται διυπηρεσιακό Κέντρο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης για τη διευκόλυνση της επίλυσης ανθρωπιστικών ζητημάτων και την αποκατάσταση μη στρατιωτικών υποδομών. Με εντολή του Υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δημιουργούνται πέντε επιπλέον κέντρα στο Διακρατικό Κέντρο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης για την ολοκληρωμένη επίλυση όλων των ανθρωπιστικών ζητημάτων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι Ρώσοι στρατιώτες συνοδεύουν τους πολίτες μας, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί από τα σπίτια τους στο παρελθόν, διασφαλίζουν την ασφάλεια της μεταφοράς ανθρωπιστικών φορτίων. Η πρώτη ανθρωπιστική στήλη του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης έχει ήδη φτάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις προσωπικές του ενεργές προσπάθειες για την προστασία των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων και των ιερών ιερών στο έδαφος της Δημοκρατίας του Artsakh, τα οποία είναι σημαντικά τόσο για τον λαό μας όσο και για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας διαφορετικών πολιτισμών στην παγκόσμια κληρονομιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας