Τούρκος ΥΠΟΙΚ: “Σφιχτή” οικονομική πολιτική και ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα

928
τούρκος

Να κατευνάσει τις αγορές επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας

 

Για την εφαρμογή «σφιχτής» νομισματικής πολιτικής και διασφάλιση της ανεξαρτησίας της κεντρικής τράπεζας δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αγορές, αγνοώντας ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο οικονομικό όσο πολιτικό και συγκεκριμένα η διαφοροποίηση με τη Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ.
«Η σφιχτή νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική πειθαρχεία, θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία της νέας προσέγγισης στην οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει η Τουρκία», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ.
«Η υιοθέτηση και η εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών θα είναι ένας από τους πυλώνες της νέας οικονομικής προσέγγισης», πρόσθεσε. Παράλληλα, υποσχέθηκε αποκατάσταση της ισορροπίας στον προϋπολογισμό και  βελτίωση της ποιότητας του. Δεσμεύτηκε, επίσης, για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, στοιχείο για το οποίο οι αναλυτές εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.
Να σημειωθεί ότι σφιχτή νομισματική πολιτική σημαίνει και υψηλότερα επιτόκια, την ώρα που ο Ερντογάν τάσσεται υπέρ των χαμηλών επιτοκίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας