Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή

887

Οι εμπορικές κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή και να οδηγήσουν τελικά στην ενίσχυση της περιφερειακής τρομοκρατίας και της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Παρίσι έπειτα από συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λε Μερ, ο κ. Αλμπαϊράκ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να επιτεθεί στις ΗΠΑ και να υπογραμμίσει την ώθηση της Άγκυρας για καλύτερες σχέσεις με την Ευρώπη, δεδομένου ότι βαθαίνει η ρήξη με την Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, οι επενδυτές ανησυχούν για την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών

«Αυτά τα βήματα που ελήφθησαν με πολιτική υποκίνηση δεν θα επηρεάσουν μόνο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα αλλά και το παγκόσμιο εμπόριο και την περιφερειακή σταθερότητα», ανέφερε ο κ. Αλμπαϊράκ, σημειώνοντας πως «με τη βλάβη που θα προκαλέσουν στην περιφερειακή σταθερότητα, θα συμβάλουν δυστυχώς σε χαοτικά προβλήματα που τροφοδοτούν την τρομοκρατία και επίσης την προσφυγική κρίση».

Επιπλέον, Τούρκος ΥΠΟΙΚ είπε πως η Τουρκία θέλει να οδηγήσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια νέα φάση όπου το εμπόριο με την Ένωση θα είναι πιο σημαντικό.

«Τα πρόσφατα μονομερή βήματα που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες έδειξαν πως οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, εν προκειμένω τη Γαλλία, είναι πιο σημαντικές από ποτέ», επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Αλμπαϊράκ σημείωσε πως η Γαλλία και η Τουρκία τάσσονται και οι δύο κατά μονόπλευρων αποφάσεων των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά το Ιράν, και πως αποφάσισαν να λάβουν κοινά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας