Τους πρέσβεις της σε ΗΠΑ και Ισραήλ ανακαλεί η Τουρκία

1168
ελλάδα

Τους πρέσβεις της στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ανακάλεσε η Τουρκία για διαβουλεύσεις, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κηρύσσοντας παράλληλα τριήμερο πένθος για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Μιλώντας σε Τούρκους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «κρατική τρομοκρατία» και «γενοκτονία» που διαπράττει το Ισραήλ, αναφερόμενος στους τουλάχιστον 55 Παλαιστινίους, οι οποίοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, στο περιθώριο της μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.
Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε «την ανθρωπιστική τραγωδία, αυτή τη γενοκτονία», ανεξάρτητα από το αν προέρχεται «από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ», όπως πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ «είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε εξάλλου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο κ. Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η Άγκυρα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης.
Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας – Ισραήλ, ενώ  2.700 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας