Τουρκία: Eνισχύει με όπλα τους Σύρους αντάρτες, ενόψει επιχείρησης στην Ιντλίμπ

1365
τουρκία

Η Τουρκία ενισχύει απαράδεκτα τις προμήθειες όπλων προς τους σύρους αντάρτες για να τους βοηθήσει να αποφύγουν μια αναμενόμενη επίθεση του συριακού στρατού και των συμμάχων του που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών που επικαλείται το Reuters.

Υψηλόβαθμα στελέχη των ανταρτών ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στους αντάρτες εντός και πέριξ της επαρχίας Ιντλίμπ μετά τη σύνοδο κορυφής με το Ιράν και τη Ρωσία που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη χωρίς όμως να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποτραπεί μια επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η Τουρκία, που φιλοξενεί ήδη 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, προειδοποιεί υποκριτικά για μια τέτοια επιχείρηση και φοβάται ότι μια τέτοια εξέλιξη θα εξαναγκάσει περισσότερους Σύρους να διασχίσουν τα σύνορα. Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει για ανθρωπιστική καταστροφή και για κινδύνους για την ασφάλεια της Τουρκίας.

«Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη», δήλωσε ανώτερος διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καλά ενημερωμένος για τις συνομιλίες των τελευταίων ημερών με τούρκους αξιωματούχους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD.

«Αυτές οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς», πρόσθεσε ο διοικητής.

Ένας δεύτερος διοικητής των ανταρτών δήλωσε: «Παραλαμβάνουν νέες αποστολές πολεμοφοδίων. Οι Τούρκοι βεβαιώνουν ότι έχουν αρκετά πολεμοφόδια ώστε οι αντάρτες να συνεχίσουν τη μάχη για αρκετό καιρό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας