Τουρκία: Και δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ

953
πρεσβεία
Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν άγνωστος που επέβαινε σε αυτοκίνητο έριξε έξι πυροβολισμούς, μπροστά από την πύλη του κτιρίου της πρεσβείας. Για «προβοκάτσια» μίλησε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Αρχικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε μια σύλληψη υπόπτου νωρίς το απόγευμα, ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και δεύτερο άτομο. Για τους συλληφθέντες δεν έχει δοθεί, προς στιγμήν, κάποιο στοιχείο.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 5 το πρωί, όταν άγνωστος που επέβαινε σε αυτοκίνητο έριξε έξι πυροβολισμούς, μπροστά από την πύλη 6 του κτιρίου. Από τις σφαίρες έσπασε ένα παράθυρο του φυλακίου ασφαλείας.

Οι πυροβολισμοί εξαπολύθηκαν από λευκό αυτοκίνητο, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε προτού κανείς καταγράψει την πινακίδα κυκλοφορίας του.

Ως ξεκάθαρη προβοκάτσια χαρακτήρισε την επίθεση ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ. Η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν μια προβοκάτσια και σαφής προσπάθεια να «προκληθεί χάος» δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, το τουρκικό κράτος προστατεύει τις ξένες αποστολές και πρεσβείες. Όσοι είναι μέλη διπλωματικών αποστολών είναι φιλοξενούμενοί μας. Θα δείξουμε τη μέγιστη προσοχή σε ζητήματα ασφαλείας. Η Τουρκία είναι μια ασφαλής χώρα» πρόσθεσε ο Τσελίκ.

Η επίθεση αυτή διαπράχθηκε την ώρα που οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον παραμένουν εξαιρετικά τεταμένες, εξαιτίας της δίκης του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, σε τουρκικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της υποστήριξης δύο «τρομοκρατικών» οργανώσεων και της «κατασκοπείας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας