Τουρκία: Συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών που κατέκριναν στα social media την εισβολή στη Συρία

1234
συλλήψεις
Συνεχίζει τις αυθαιρεσίες το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan. 

Στη σύλληψη 449 πολιτών που κατέκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εισβολή της Άγκυρας στην Τουρκία, προχώρησε η τουρκική αστυνομία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, επιπλέον 124 πολίτες συνελήφθησαν επειδή διαδήλωσαν κατά των πρακτικών που υιοθετεί το καθεστώς του Recep Tayyip Erdogan για τη Συρία.

Βέβαια, μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Άγκυρα έχει καταργήσει την αξία «ελευθερία του λόγου», ειδικά σε ό,τι αφορά το «κίνημα του Fethullah Gulen», τους Κούρδους και, πλέον, την εισβολή στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του R.T. Erdogan προειδοποίησε ότι «οι δηλώσεις που επικρίνουν τον πόλεμο ισοδυναμούν με δηλώσεις που δοξάζουν την τρομοκρατία» και ότι «η κυβέρνηση, απλώς, επιβάλλει τον νόμο».

Με τα μεγάλα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας να επαινούν τον πόλεμο, η δημόσια στήριξη για το φλέγον ζήτημα παραμένει ισχυρή.

Όταν, πρόσφατα, ορισμένες Μ.Κ.Ο. κατήγγειλαν την τουρκική εισβολή στη Συρία, ο «Σουλτάνος» τις καταδίκασε ως «προδότες» και συνέλαβε 11 από τα ανώτερα μέλη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας