Τουρκία: Στέλνει ανήλικους στρατιώτες στο μέτωπο της Λιβύης

996
τζιχαντιστές

Μια αποκλειστική έκθεση, η οποία επικαλείται πηγές από τη Συρία και τη Λιβύη, αναφέρει ότι οι σύροι έφηβοι στέλνονται στη Λιβύη για να λάβουν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο εκεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Al Monitor, o «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (FSA), που υποστηρίζεται από τον τουρκικό στρατό, στρατολογούν ανηλίκους για να πολεμήσουν στη Λιβύη, σύμφωνα με μια έκθεση που αναλύει λεπτομερώς τη χρήση των σύριων ανταρτών από την Τουρκία για να στηρίξει την “κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας” της Λιβύης της οποίας η διάρκεια έχει λήξει από το 2017.

Τα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πάνω από 2.000 Σύρους αντάρτες που πιστεύεται ότι έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μέσω της Τουρκίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού της Ανατολικής Λιβύης Khalifa Haftar, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Η έρευνά μας αποκάλυψε ότι στα παιδιά εκδίδονται πλαστά έγγραφα ταυτότητας με ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο γέννησής τους, και κατά συνέπεια εγγράφονται στον στρατό», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει επίσης και την μαρτυρία ενός μαχητή  από την στρατιωτική οργάνωση Σουλτάν Μουράτ, μια εθνοτική τουρκμενική φατρία, η οποία είναι έντονα πιστή στην Τουρκία. Ο μαχητής, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Τρίπολη, όπου βρίσκεται η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παιδιά στην ομάδα του. «Είναι ξεκάθαρο ότι σωματικά είναι παιδιά» λέει.

Ο εκπρόσωπος του FSA ο Γιούσεφ Χαμούντ αρνήθηκε, μιλώντας στο το Al-Monitor, ότι η ομάδα στέλνει μαχητές στη Λιβύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας