Τουριστικό κατάλυμα το “Σπίτι του Άρη” στη Γαύδο!

1692
γαύδος

Σε τουριστικό κατάλυμα έχει μετατραπεί το σπίτι που έχτισε ο Άρης Βελουχιώτης και άλλοι κομμουνιστές αγωνιστές, όταν εξορίστηκαν στη Γαύδο τη δεκαετία του ΄30.

 

Παρ’ ότι υπάρχει απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού από το 1999, σύμφωνα με την οποία έχει χαρακτηριστεί «ιστορικό διατηρητέο μνημείο», το κτίριο αρχικά είχε γίνει κάτι σαν καφενείο, μετά ταβέρνα και τελευταία μισθώνεται μέσω Airbnb προς 17 ευρώ την ημέρα.

Δεν πέρασε ένας χρόνος από την έκδοση εκείνης της απόφασης και άρχισαν οι κτιριακές επεμβάσεις στο αρχικό κτίσμα, όπως προσθήκες δωματίων και πέργκολες, που έκαναν αγνώριστο το «Σπίτι του Άρη», με αλλαγή χρήσης στη συνέχεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και λίγο καιρό, το συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί ως ξενώνας, φιγουράροντας στην Airbnb (15€+2 προμήθεια…).

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ασέβεια αυτή προς την ιστορική μνήμη συνεχίστηκε κανονικότατα και ανεμπόδιστα όλα αυτά τα χρόνια που στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Που τόσο θόρυβο έκανε για δήθεν αναγνώριση της ιστορικής μνήμης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας