Τι ξέρουν οι Ισραηλινοί; Εκκενώνουν άρον-άρον 15.000 πολίτες από Ουκρανία

823
Εκκενώνουν άρον-άρον 15.000 πολίτες από Ουκρανία

31 χώρες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό

Τι γνωρίζουν ακριβώς οι Ισραηλινοί, (που πάντα έχουν καλές πληροφορίες), και εκκενώνουν εσπευσμένα 15000 Ισραηλινούς πολίτες μέχρι την Τρίτη από την Ουκρανία;

Ισραηλινοί αξιωματούχοι σπεύδουν να απομακρύνουν πολίτες από την Ουκρανία μέχρι την Τρίτη, αναφέρει μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα.

Ο πρωθυπουργός Μπένετ και κορυφαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι “το παράθυρο για επιχειρήσεις εκκενώσεων πολιτών “κλείνει”, με βάση νέες στρατιωτικές  πληροφορίες των ΗΠΑ.

Το ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών υπολογίζει 10.000-15.000 πολίτες του στην Ουκρανία.

Ο Ισραηλινός  πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ επιδιώκει να απομακρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς από την Ουκρανία μέχρι την Τρίτη, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για ρωσική εισβολή, αναφέρει ισραηλινή εφημερίδα.

Υπήρχαν περίπου 4.500 Ισραηλινοί εγγεγραμμένοι στην ισραηλινή πρεσβεία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών στους Times of Israel.

Το υπουργείο υπολόγισε ότι υπάρχουν 10.000-15.000 Ισραηλινοί στη χώρα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία εντός ολίγων ημερών, σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει πάνω από 130.000 στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συγκέντρωση δυνάμεων πυρός από τη Ρωσία κοντά στην Ουκρανία έφτασε στο σημείο που θα μπορούσε να εισβάλει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να αυξάνουν τις πτήσεις προς την Ουκρανία για να βοηθήσουν την εκκένωση.

Οι αεροπορικές εταιρείες El Al, Israir και Arkia του Ισραήλ προσφέρουν πτήσεις.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ δήλωσε το Σάββατο ότι έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των Ισραηλινών από την Ουκρανία.

Το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού άμυνας ανακοίνωσε ότι οποιαδήποτε βοήθεια του στρατού θα «εξαρτηθεί από τα σενάρια και τις εκτιμήσεις της κατάστασης».

Γενικότερα πάντως

Αυτή τη στιγμή, 31 χώρες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

  1. ΗΠΑ
  2. Ολλανδία
  3. Ιαπωνία
  4. Νότια Κορέα
  5. Ισραήλ
  6. Μαυροβούνιο
  7. Νορβηγία
  8. Λετονία
  9. Μεγάλη Βρετανία
  10. Εσθονία
  11. Καναδάς
  12. Νέα Ζηλανδία
  13. Αυστραλία
  14. Φινλανδία
  15. Βέλγιο
  16. Γερμανία
  17. Κουβέιτ
  18. Ιράκ
  19. Ιταλία
  20. Ισπανία
  21. Λιθουανία
  22. ΗΑΕ
  23. Σαουδική Αραβία
  24. Σουηδία
  25. Σλοβενία
  26. Ιορδανία
  27. Παλαιστίνη
  28. Μαρόκο
  29. Λουξεμβούργο
  30. Μπαχάμες
  31. Βουλγαρία

 

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι ΗΠΑ ενώ μετασταθμεύουν συνεχώς μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναμένουν ανά πάσα στιγμή, ο στρατός των ΗΠΑ, για αυτό και ενισχύει την παρουσία του στην Ευρώπη.

Το Πεντάγωνο έχει ήδη αναπτύξει χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Στον τελευταίο γύρο ενισχύσεων, το Πεντάγωνο έστειλε στο Ηνωμένο Βασίλειο βομβαρδιστικά B-52 Stratofortress με ικανότητα πυρηνικής κρούσης.

Εν τω μεταξύ, οι υπάρχουσες μοίρες μαχητικών αεροσκαφών  F-16 και F-15 στην Ευρώπη έχουν προσανατολιστεί προς την Ανατολική Ευρώπη για να είναι πιο κοντά στο σημείο της έντασης.

Την Πέμπτη, βομβαρδιστικά B-52 από την 5η πτέρυγα Minot Air Force Base, με έδρα την Βόρεια Ντακότα, προσγειώθηκαν  στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά θα διεξάγουν ασκήσεις με άλλες αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ενώ θα παραμείνουν σε ετοιμότητα εάν μια πιθανή σύγκρουση στην Ουκρανία μεταδοθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ.

«Με ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον ασφάλειας, είναι σημαντικό οι προσπάθειές μας με τους συμμάχους και τους εταίρους μας να είναι ενοποιημένες. Εκπαιδευόμαστε και συνεργαζόμαστε στην Ευρώπη, γιατί η συνεπής ολοκλήρωση είναι ο τρόπος με τον οποίο ενισχύουμε τη συλλογική μας αεροπορική δύναμη», δήλωσε ο Πτέραρχος Jeff Harrigian, ο διοικητής της πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σε Ευρώπη-Αφρική.

Το σχέδιο είναι ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 θα είναι έτοιμα να χτυπήσουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί.

Εκτός από την ανάπτυξη B-52, το Πεντάγωνο έχει μετασταθμεύσει μαχητικά αεροσκάφη σε  Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία,  Πολωνία και Ρουμανία.

Μαχητικά αεροσκάφη F-15 Eagle από το 48ης Fighter Winger, Royal Air Force Lakenheath, αναπτύχθηκαν στην Πολωνία για να συνεργαστούν με πολωνικά και δανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 της χώρας υποδοχής και της Δανίας.

Θα διεξάγουν αποστολές αεροπορικής αστυνόμευσης στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

«Η ανάπτυξη των αμερικανικών F-15 στην Πολωνία αυξάνει τις συλλογικές αμυντικές δυνατότητες στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ και την ενισχυμένη αποστολή Αεροπορίας. Η δέσμευση των αεροσκαφών και των αεροσκαφών των ΗΠΑ καταδεικνύει την αλληλεγγύη της Συμμαχίας, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ενωμένοι για να εκτελέσουμε την αμυντική μας αποστολή», πρόσθεσε ο Harrigian.

Επιπλέον, μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon από την 52η Πτέρυγα Μάχης, στο Spangdahlem, Γερμανία, πέταξαν στη Ρουμανία για εκπαίδευση και αεροπορική αστυνόμευση στη Μαύρη Θάλασσα.

«Τα αεροσκάφη F-16 θα ενισχύσουν σημαντικά τη θέση αποτροπής του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική περιοχή του ΝΑΤΟ και θα παρέχουν πρόσθετη ανταπόκριση για μια ενισχυμένη αποστολή αστυνόμευσης στον αέρα. Οι συμμαχικές Πολεμικές Αεροπορίες είναι μαζί για να παρέχουν μια ισχυρή συλλογική άμυνα και επαγρύπνηση σε όλο τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Pascal Delerce, αναπληρωτής διοικητής της Συμμαχικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ.

Οι μετασταθμεύσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, έρχονται σε μια στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να εισβάλουν ανά πάσα στιγμή στην Ουκρανία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αρχίσει να απομακρύνει Αμερικανούς διπλωμάτες από την Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε τους πολίτες των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε μια κίνηση που δείχνει κλιμάκωση ξεκάθαρα και όχι διαπραγμάτευση ή οτιδήποτε άλλο.

Πάντως αυτές οι τεράστιες συγκεντρώσεις και μετακινήσεις ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων μόνο διαπραγματεύσεις δεν προμηνύουν σε καμία περίπτωση.

https://twitter.com/L_Team10/status/1492745150996615168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1492745150996615168%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Fipa%2F7069510_ti-xeroyn-oi-israilinoi-ekkenonoyn-aron-aron-15000-polites-apo-oykrania

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Γιώργος Μοτσάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας