Τη «νύχτα των κρυστάλλων» για τους πρόσφυγες κάποιοι βλέπουν μόνο το Ρουβίκωνα

2042
κερκ

Τη στιγμή που φασιστικά τάγματα εφόδου στη Λέσβο πετούσαν πέτρες και κροτίδες σε γυναίκες και παιδιά προσφύγων φωνάζοντας «κάψτε τους ζωντανούς», οι δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» προτιμούσαν να στρέψουν τα πυρά τους στη συμβολική επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πρώτη η Φώφη Γεννηματά του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο Ρουβίκωνας (όχι οι φασίστες που απειλούν ζωές σε ένα τουριστικό νησί) «εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας».
Στην ίδια γραμμή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχεδόν πανομοιότυπες φράσεις στο Twitter, καταδίκασε τον διεθνή «διασυρμό» της χώρας από τον Ρουβίκωνα αλλά δεν σχολίασε καν τις φασιστικές επιθέσεις στη Λέσβο.
μητσοτάκης ρουβίκωνα
Τα κόμματα εξουσίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν τη βία των ακροδεξιών ομάδων (τα δύο πρώτα με την ανοχή τους στα τάγματα εφόδου και το τρίτο εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες που προκαλεί κοινωνική ένταση στα νησιά).
Δυστυχώς όμως, δεν είναι μόνο η ψηφοθηρία και η υποτέλεια που ανοίγουν την πόρτα για την επιστροφή φασιστικών φαινομένων στην Ελλάδα. Το εθνικιστικό κρεσέντο των ελληνικών ΜΜΕ ενισχύει καθημερινά τις θέσεις μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.
Την ίδια ώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη, με σειρά πρόσφατων αποφάσεών της, στρέφεται εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων αλλά και απλών πολιτών που τολμούν να αντιπαρατεθούν δημοσίως με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, διότι στο παρελθόν, αποκάλεσε «νοσταλγούς του Χίτλερ» τους ναζί της Χρυσής Αυγής!
Με πράξεις και παραλείψεις ορισμένοι δημιουργούν το εύφορο έδαφος για την επιστροφή της Χρυσής Αυγής ή κάποιας πιο «σοβαρής» εκδοχής της. Τα τάγματα εφόδου που αναπτύχθηκαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και συντηρήθηκαν με την ανοχή του πολιτικού και δικαστικού κατεστημένου στα χρόνια της ΝΔ θα βρουν και πάλι πρόσφορο έδαφος όταν θα καταρρεύσουν οι υποσχέσεις για την λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή.
*Πηγή: info-war.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας