Την ώρα που ο λαός φτωχοποιείται, κέρδη 4,5 δισ. στο Χρηματιστήριο σε 9 μέρες

1731
Χρηματιστήριο

Κεφαλαιακά κέρδη 4,5 δισ. ευρώ επιφύλαξαν οι τελευταίες εννέα ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να προσεγγίζει πλέον τα 51δισ. ευρώ, έπειτα από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να σημειώσουμε ότι αυτά τα κεφαλαιακά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών συμπληρώνονται με αύξηση κατά μέσο όρο των κερδών των εισηγμένων.
Είναι εντυπωσιακό, πάντως, και εντελώς χαρακτηριστικό, ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις για το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με αναπτυξιακές οικονομικές επιδόσεις, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του.
Οι εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και το νέο τέταρτο μνημόνιο, ενώ πλήττει βάναυσα τα φτωχά στρώματα, έφεραν αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και οδήγησαν σε τόνωση των χρηματιστηριακών επενδύσεων στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος, ενώ πνίγει την οικονομία, από τις 21 Απριλίου σημειώσει άνοδο 30,4%!
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άνοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 12,3% σε διάστημα 9 συνεδριάσεων, κλείνοντας χτες στις 753,99 μονάδες.
Την εβδομάδα που πέρασε η μέση αξίας συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 121 εκατ. ευρω., με άνοδο κατά 65% έναντι της προηγούμενης βδομάδας.
Η εν λόγω συναλλακτική δραστηριότητα είναι υπετριπλάσια των συνεδριάσεων που έχουν προηγηθεί μήνες τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας