Την αποπομπή του διευθυντή του FBI αποφάσισε ο Trump

1580
trump

Την απομάκρυνση του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) James Comey αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σε δήλωσή του, ο κ. Trump χαρακτήρισε «κόσμημα» της επιβολής του νόμου το FBI, κάνοντας λόγο για μια νέα αρχή για το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας.
Στην επιστολή του προς τον κ. Comey, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο κ. Trump ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να βρούμε μια νέα ηγεσία για το FBI, που να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης», εκτιμώντας ότι ο πρώην πλέον διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών «δεν ήταν σε θέση να το οδηγήσει αποτελεσματικά».
Την αποπομπή του κ. Comey εισηγήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Jeff Sessions, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Comey βρέθηκε αναμεμειγμένος στην έρευνα για το κατά πόσο η χρήση προσωπικού διακομιστή μηνυμάτων από τη Hillary Clinton -ενώ υπηρετούσε ως υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη θητεία του προέδρου Barrack Obama– έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Τον Ιούλιο του 2016 ο κ. Comey είχε δηλώσει ότι το θέμα πρέπει να κλείσει χωρίς δίωξη, όμως 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου), ανακοίνωσε ότι είχε ανοίξει ξανά την έρευνα διότι είχε βρεθεί μια νέα παρτίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν την κ. Clinton.
Οι Δημοκρατικοί αποδίδουν στην ανακοίνωσή του αυτή την ήττα της κ. Clinton από τον κ. Trump στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Comey επίσης ήταν επικεφαλής της έρευνας από το FBI, σε ό,τι αφορά τη φερόμενη επιρροή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας