Τζόνσον: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική παρέμβαση στο Brexit

1249
τζόνσον

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει δει καμία ένδειξη ρωσικής εμπλοκής σε οποιοδήποτε δημοκρατικό γεγονός στη χώρα του.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη που να έχω δει, για οποιαδήποτε ρωσική παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ερωτηθείς για μια έκθεση σχετικά με υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης της εν λόγω έκθεσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Ασφάλειας Μπράντον Λιούις ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημοσιεύσει την κοινοβουλευτική έκθεσή της σχετικά με την υποτιθέμενη «ρωσική εμπλοκή» στο δημοψήφισμα για το Brexit μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι κατηγόρησε επανειλημμένα τη Ρωσία ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 μέσω παραπλανητικής κάλυψης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψεύτικων λογαριασμών κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης – αν και δεν παρείχε στοιχεία. Η Μόσχα απέρριψε τους ισχυρισμούς.

Τα αποτελέσματα μιας 18μηνης έρευνας από την επιτροπή πληροφοριών και ασφάλειας της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τους ισχυρισμούς για ρωσική παρέμβαση στην ψηφοφορία του 2016 για το Brexit αναμένεται να δημοσιευθούν.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης μεταφέρθηκε για μετά τις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας