Τζόκοβιτς: Επέστρεψε νικητής στα γήπεδα-«Τον πολεμούν» λέει ο πατέρας του

935
Τζόκοβιτς: Επέστρεψε νικητής στα γήπεδα

Αφού κέρδισε την έφεση και το δικαίωμα να παραμείνει στην Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ποστάροντας μια φωτογραφία από την Ror Laver Arena!

O Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη του προπόνηση στο γήπεδο (όπου έχει μεγαλουργήσει) αποφεύγοντας να μιλήσει τελικά στην συνέντευξη Τύπου που παρέθετε την ίδια ώρα η οικογένεια του.

«Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που ο δικαστής ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας μου. Παρά όλα όσα έχουν συμβεί, θέλω να μείνω και να προσπαθήσω να αγωνιστώ στο Australian Open.

Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό. Πέταξα εδώ για να παίξω σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουμε μπροστά στους καταπληκτικούς οπαδούς

Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους που σταθήκατε μαζί μου σε όλο αυτό και με ενθαρρύνατε να παραμείνω δυνατός».

https://twitter.com/DjokerNole/status/1480529173789696001?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1480529173789696001%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fathlitismos%2Fparaskinio%2F1048253_epestrepse-nikitis-sta-gipeda-o-ntzokovits-i-proti-toy-anartisi-meta

Η οικογένειά του, οι γονείς του και ο αδερφός του παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου.

Πρώτος μίλησε ο αδερφός του, Τζόρτζε Τζόκοβιτς ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την στήριξη προς τον αδερφό του τόνισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί γιατί μιλάμε για τον αδερφό μου, αλλά δεν θέλουμε να προσβάλλουμε και κανέναν. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να βοηθήσουμε και να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος γιατί δεν έκανε τίποτα παράνομο και ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα.

Ο Νόβακ επιτέλους είναι ελεύθερος και πριν από λίγο ήταν στο γήπεδο κάνοντας προπόνηση. Πήγε στην Αυστραλία για να παίξει τένις και με τις καλύτερες προθέσεις, έχοντας μαζί του όλα τα απαραίτητα έγραφα που του είχαν ζητήσει. Επιτέλους όλος ο κόσμος είδε ποια είναι η αλήθεια και τι συνέβη πραγματικά σε όλη αυτήν την διαδικασία».

Η μητέρα του Σέρβου τενίστα εμφανώς συγκινημένη τόνισε από την πλευρά της:

«Ο Νόλε είναι ένα αγόρι που έμαθε από την οικογένεια του να μην ανέχεται τα ψέματα και να παλεύει πάντα για τη δικαιοσύνη. Δεν είναι ένοχος, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους και υπέφερε άδικα.

Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά μια τέτοια κατάσταση και προσπαθήσαμε να παλέψουμε για να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο.

Τα συναισθήματα που ζήσαμε ήταν τρομερά. Θλίψη, απόγνωση, απογοήτευση. Υπήρχαν στιγμές που δεν είχε το τηλέφωνο του και δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Αν είναι καλά αν χρειάζεται κάτι… Νομίζω ότι όλες οι μανάδες του κόσμου θα με καταλάβουν.

Στην Μελβούρνη οι συμπατριώτες μας αλλά και απλοί άνθρωποι ήταν εκεί για να τον στηρίξουν. Δεν τους έβλεπε αλλά τους άκουγε και του έδιναν δύναμη. Υπάρχει όμως Θεός και υπάρχει και δικαιοσύνη. Κι αυτή η νίκη του είναι μεγαλύτερη απ’ όλα τα Γκραν Σλαμ που έχει κατακτήσει».

Για τεράστια νίκη του Νόβακ έκανε λόγο ο πατέρας του Σερτζάν.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ και την οικογένειά του. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα.

Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν του έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Μετά από λίγες ώρες, του επέστρεψαν το τηλέφωνο και αυτός και η ομάδα του ετοίμασαν μια φανταστική υπερασπιστική γραμμή. Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε.

Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν ακέραιος, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του τον στήριξε, αλλά και όσοι δεν ήταν υπέρ του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Κίργιος, που έλεγε ότι ο Νόβακ είναι το φυλαχτό αυτού του αθλήματος. Υπάρχει επίσης ο Άντι Μάρεϊ, ο φίλος του από τα νεανικά του χρόνια και πολλοί άλλοι πρώην και νυν παίκτες από όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του αυστραλιανού λαού, εναντίον οποιουδήποτε λαού στον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι ο Νόβακ έχει την υποστήριξη του απλού κόσμου. Και πέρυσι, όταν κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις χώρες τους, έδωσε τα χρήματά του για να επιστρέψουν. Αυτός είναι ο Νόβακ. Είναι ο ήλιος. Όχι μόνο στη Σερβία αλλά παγκόσμια! Είναι η ενσάρκωση της καλοσύνης, όλων των προτερημάτων που μπορεί να περιέχει ένα ον.

Λαμβάνουμε υποστήριξη από την Αφρική, την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Ρωσία, την Κίνα εδώ και μέρες: Είναι όλοι Νόβακ. Όλοι βλέπουν την ενσάρκωση του αγώνα τους για ελευθερία μέσω του Νόβακ. Θέλω αυτό να είναι ένα σημείο καμπής. Θέλω να ξαναβρεθούμε σε τρεις εβδομάδες όταν κερδίσει το Australian Open. Θα προσπαθήσει να δείξει ότι είναι ο καλύτερος στον αθλητικό χώρο. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ και δεν θα γονατίσουμε ποτέ!

Θα κερδίσει άλλα 10 Grand Slam. Δεν καταλαβαίνουν τι του έκαναν. Είναι υπέροχος. Έχει τόση ψυχική δύναμη που αυτό δεν τον έχει ενοχλήσει. Ανυπομονεί για τις 17 Ιανουαρίου για να ξεκινήσει το τουρνουά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας