Τζάνειο Noσοκομείο: Η «κόλαση» στις πτέρυγες Covid-19-Eικόνες φρίκης (βίντεο)

1119
Τζάνειο Noσοκομείο: Η «κόλαση» στις πτέρυγες Covid-19

Ένα Νοσοκομείο στο κέντρο του Πειραιά σε κακά χάλια. Με κτιριακές εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένες και ορισμένες επικίνδυνες. Με μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και κυρίως προσωπικό, αίθουσες που τσουβαλιάζουν 20 ασθενείς χωρίς τουαλέτα κλπ κλπ.

Την απόλυτη διάλυση φαίνεται πως έχει βάλει στόχο η χώρα, αφού τα νοσοκομεία της θυμίζουν – στην καλύτερη- εποχή Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και πίσω. Χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν σε γενικά νοσοκομεία της χώρας και συγκεκριμένα στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, όπου η κατάσταση που επικρατεί μέσα είναι τριτοκοσμική. Έλλειψη προσωπικού είναι το λιγότερο που βαραίνει το εθνικό σύστημα υγείας.

Σε αυτό το άρθρο παραθέτουμε τα όσα βίωσε νοσηλευόμενος ασθενής με κορωνοϊό στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, που -δυστυχώς- εφημέρευε εκείνη την βραδιά (όχι ότι στα άλλα θα είχε καλύτερη τύχη αλλά για αυτά δεν υπάρχει υλικό).

Συγκεκριμένα την πρώτη μέρα που εισήχθη μετά από πολύωρη καθυστέρηση φυσικά, τον έβαλαν στον θάλαμο έκτακτων περιστατικών covid όπου νοσηλευόντουσαν και άλλα άτομα.

Προσπαθώντας λοιπόν να κοιμηθεί, ένας άλλος νοσηλευόμενος αρχίζει να παίζει στη διαπασών ελληνικά λαϊκά τραγούδια λες και βρισκόντουσαν σε νυχτερινό κέντρο. Ο ασθενής ζήτησε από τους νοσηλευτές αν μπορούν (!!!) να του πουν να σταματήσει και η απάντησή τους; Εκκωφαντική!!! Του απάντησαν «αν θέλετε να βάλετε και εσείς». Φυσικά όλο αυτό το παραλήρημα συνεχίστηκε για ώρες.

Τα όσα ακολουθούν επίσης αντικατοπτρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας, το οποίο σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έχει ως ΜΟΝΟ πρόβλημα την έλλειψη ΜΕΘ λόγω των ανεμβολίαστων.

Καταρχήν το νοσοκομείο έχει ξηλωμένο πάτωμα. Ένα πάτωμα που φυσικά δεν βρίσκεται εκεί λόγω αρχιτεκτονικής αλλά για λόγους υγιεινής. Τα σεντόνια; Τρύπια και φαγωμένα από σκώρο σε όλα τα κρεβάτια. Οι τουαλέτες; Σπασμένες, βρώμικες και χωρίς καζανάκι. Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στην καθαριότητα που γίνεται σπανίως.

Μέχρι και ο χειρουργικός εξοπλισμός ήταν παρατημένος σε κάδους δίπλα στις απλές κλίνες ακόμα και στο πάτωμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποτήρι που ζήτησε ο ασθενής του το έφεραν 3 ώρες μετά και από επανειλημμένες παρακλήσεις.

Και κάπου εδώ αξίζει να αναρωτηθούμε: Ποιος ευθύνεται για αυτή την άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας και συγκεκριμένα στο Τζάνειο; Οι ανεμβολίαστοι; Σίγουρα όχι. Γιατί δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη; Γιατί δεν γίνεται έλεγχος στον βασικότερο πυλώνα της δημόσιας υγείας που τόσο λένε ότι νοιάζονται; Γιατί πεθαίνουν σαν τις μύγες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία; Λογικά όλοι γνωρίζουν τις απαντήσεις αλλά επίσης κανένας δεν μιλάει. Και αυτό είναι και το βασικότερο πρόβλημα της χώρας.

Όπου υπάρχει πρόβλημα η βασική τακτική είναι ο στρουθοκαμηλισμός και η επίρριψη ευθυνών αλλού.

Τουλάχιστον ας σταματήσουν να υπερηφανεύονται για μία κατάσταση που ούτε στις χώρες της Βορείου Αφρικής δεν θεωρούνται νορμάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας