Τελεσίγραφο Πούτιν σε Μακρόν-Μέρκελ: “Ή μαζεύετε το Κίεβο ή εισβάλλω”

906
Τελεσίγραφο Πούτιν σε Μακρόν-Μέρκελ

Τελεσίγραφο παραδίδει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, στον πρόεδρο της Γαλλίας Ε. Μακρόν και την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ για το Ντονμπάς.

Η ένταση έχει κτυπήσει “κόκκινο” καθώς το Κίεβο διέκοψε την παροχή νερού προς την Κριμαία και οι πρώτες ελλείψεις έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνιση τους.

Πρόκειται για μία από τις ενέργειες του Κιέβου που αποσκοπεί στην ανακατάληψη της Κριμαίας.

Ίσως να είναι και μία από τις σοβαρές αιτίες της επερχόμενης σύγκρουσης.

Ταυτόχρονα το WarNews247 παρουσιάζει τις πρώτες φωτογραφίες από τις γραμμές άμυνας των Ρώσων στο Ντονμπάς. Πριν λίγο έλαβε χώρα επιθεώρηση δυνάμεων.

Μεγάλες μεταφορές δυνάμεων έχουν παρατηρηθεί σε όλη την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας και στο Ροστόφ.

Συμβούλιο Ασφαλείας στην Ρωσία

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας απαίτησε να μην  συμμετάσχει στην σύσκεψη με Μέρκελ και Μακρόν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Λίγο νωρίτερα, έλαβε χώρα συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όπου ο Β. Πούτιν με τους συνεργάτες του αξιολόγησε την κατάσταση στην Ουκρανία και την Συρία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Dmitry Peskov.

Ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής εξωτερικών σχέσεων Vladimir Dzhabarov ανέφερε πως η Ουκρανία ετοιμάζει μεγάλης κλίμακας επίθεση και ότι η κατάσταση είναι “ανησυχητική”. 

“Κατά την γνώμη μου, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ άσχημη ειδικά στην γραμμή επαφής μεταξύ Ντονέτσκ-Λουχάνσκ και των αρχών του Κιέβου.

Παρατηρούμε διαρκώς την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η Ουκρανία μεταφέρει συνεχώς δυνάμεις και προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Μας δίνει την εντύπωση ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για μαζική επίθεση στο Ντονμπάς. Αυτό είναι πολύ κακό”.

Μεγάλες μετακινήσεις δυνάμεων της Ρωσίας στο Ροστόφ και σε όλη τη Νότια Περιφέρεια

Μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες εντοπίστηκαν κοντά στο Ροστόφ υπό το φως της ημέρας.

Το ίδιο και στο Ντονέτσκ. Οι Ρώσοι πλέον δεν κρύβονται.

“Η μεγάλη μετακίνηση δυνάμεων μας προκαλεί ανησυχία. Είδαμε τεθωρακισμένα, φορτηγά, πυροβολικό και όλα αυτά κατευθύνονται προς τα σύνορα με Ουκρανία” ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Τέλος το νερό στην Κριμαία

Η Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό έχει μπλοκάρει την μεταφορά νερού από το Βόρειο Κανάλι προς την Χερσόνησο της Κριμαίας.

Η Ουκρανία παρείχε το 85% πόσιμου νερού της Κριμαίας. Αυτό εδώ και μέρες έχει τελειώσει δημιουργώντας μια πολύ ασφυκτική κατάσταση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κάτοικοι στην Συμφερόπολη άρχισαν να παραπονιούνται για την ποιότητα του νερού. Τα αποθέματα νερού έχουν τελειώσει.

“Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να παραπονιούνται για την παροχή νερού” επιβεβαίωσε η πρώτη Αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Κριμαίας Svetlana Maslova.

“Τα αποθέματα νερού είναι σχεδόν άδεια. Προσπαθούμε να πάρουμε νερό από εναλλακτικές πηγές” τόνισε.

Στο μεταξύ Ρώσοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζουν φωτογραφίες με νερό που πολύ απλά… δεν το πίνει κάποιος. Μιλάμε για κόκκινο και τελείως βρώμικο νερό.

Θα υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις αν η Ρωσία προελάσει μέχρι τον Δνείπερο

Αναλυτές που μίλησαν σε ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν το προ μηνός δημοσίευμα του WarNews247 για “ρωσική προέλαση μέχρι τον Δνείπερο ποταμό”

Ανέφεραν συγκεκριμένα:

“Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει η είσοδος δυνάμεων της “Βάγκνερ” στην περιοχή του Ντονμπάς. Αν ο ρωσικός Στρατός εισέλθει κανονικά στην Αν Ουκρανία και η χώρα διαμελιστεί στον Δνείπερο Ποταμό τότε οι συνέπειες για την Ρωσία θα είναι μεγάλες όπως και για τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

Η Ρωσία θα τεθεί εκτός συστήματος SWIFT και τα οικονομικά “περιουσιακά στοιχεία” της Ρωσίας στην Δύση θα “παγώσουν”. Εννοείται πως θα ξεσπάσει πιο ισχυρός Ψυχρός Πόλεμος” ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής Igor Korotchenko.

Τελεσίγραφο Πούτιν σε Μακρόν και Μέρκελ

“Κατά την διάρκεια της συζήτησης με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν θα τους δώσει τελεσίγραφο για το Ντονμπάς” αποκάλυψε ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Sergei Markov.

“Πιστεύω πως ο Πούτιν θα παραδώσει τελεσίγραφο σε Μακρόν και Μέρκελ. Ή επαναφέρουν στην τάξη τον Ζελένσκι και τηρεί τις συμφωνίες του Παρισιού ή θα υπάρξει κλιμάκωση με ευθύνη του Κιέβου. Οι κύριοι υπεύθυνοι φυσικά είναι οι Αμερικανοί αλλά και οι ευθύνες Γαλλίας και Γερμανίας είναι μεγάλες. Ως “εγγυητές” των συμφωνιών του Μίνσκ, παρατηρούν για έξι χρόνια ότι το Κίεβο δεν τηρεί τις συμφωνίες

Ο Ζελένκσκι δεν θα είναι σε αυτές τις συνομιλίες ακριβώς γιατί αποδείχθηκε δεύτερος Ποροσένκο.

Αν ο Πούτιν τους πει “σε περίπτωση εχθροπραξιών θα βοηθήσω όχι μόνο το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή του Ντονμπάς αλλά και τις περιοχές Χάρκοβο, Οδησσό και Zaporozhye, τότε Μακρόν και Μέρκελ θα πειστούν.

Θα υπάρξει τελεσίγραφο, να είστε σίγουροι” τόνισε.

Στο Ντονέτσκ οι Ρώσοι επιθεωρούν τις δυνάμεις τους Δείτε εικόνες και βίντεο

https://youtu.be/GPXwVzNyuaA

Πηγή: warnews247

Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας