Τα του Πνεύματος τω Πνεύματι…

1185
Πνεύματος
Tου Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου

Στο βιβλίο αυτό, τρίτο έργο της τριλογίας  «Εις το όνομα της Μητρός και του Υιού», «Του Υιού και του Αγίου», «Τα του Πνεύματος τω Πνεύματι»,  η πορεία προς την αυτογνωσία του ήρωα του έργου, του ηθοποιού Θωμά, συνεχίζεται… κάτω από το βλέμμα τώρα της αδελφής του.

Επιχειρεί μια πρωτόγνωρη καταβύθιση «εν βυθώ η αλήθεια» στην ψυχή του, αλλά και στην καρδιά τού Θεάτρου. Ο Θωμάς, μέσα στο θέατρο -στο καμαρίνι αυτήν την φορά – συναντά τον ανώτερό του εαυτό… «Η Ύλη – Πύλη του Θεού, το Πνεύμα μονοπάτι,  Η Ποίηση το Ά-λογο κι ο Άνθρωπος το άτι».

Μια μεγάλη φιλοσοφική  συζήτηση γύρω από την τέχνη του ηθοποιού… Ο ηθοποιός Θωμάς φτάνει, επιτέλους, εκεί όπου το «ήταν», το «είναι» και το «θα είναι» έχουν πλέον συνοχή και μεταφέρουν το μήνυμα: «…να γίνει χώρα, να χωρά, να συν-χωρά… ν’ αντέχει!» Κι έτσι…  και ως ηθοποιός αλλά και ως άνθρωπος,  επιτυγχάνει «…να γίνει κύκλος ορατός, κι αυτό που περιμένει: να ‘ναι στο φως χαρταετός, παιδί της Οικουμένης»

Η γραφή εξαιρετική! Η πλοκή εικόνα! Το ξέσπασμα του ανθρώπου μπροστά στο καθημερινό γίγνεσθαι και τις ανατροπές από το πολιτικό και εξουσιαστικό κατεστημένο κομμάτι αναπόσπαστο του συνόλου και του καθένα ξεχωριστά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας