Τα “κίτρινα γιλέκα” και η δολοφονική επίθεση στο Στρασβούργο

1659
κίτρινα γιλέκα

Με καυστικά σχόλια υποδέχθηκαν τα “Κίτρινα γιλέκα” την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, η οποία σημειώθηκε σε μια φάση που κορυφώνονται οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις τους και εν όψει των σχεδιασμών για νέες γιγάντιες κοινωνικές δράσεις την Παρασκευή (14/12) με πανεργατική Γαλλική απεργία και το Σάββατο (15/12) με λαϊκές διαδηλώσεις.

Αντιγράφουμε από σχετικές αναρτήσεις στα Γαλλικά κοινωνικά δίκτυα: “Μια επιθεσούλα και τέρμα τα κίτρινα γιλέκα, πολύ έξυπνο από τον Μακρόν” ή ακόμα “Πριν από την 5η πράξη, μια επίθεση για να ηρεμήσουν τα πρόβατα”.

Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να υιοθετήσω θεωρίες συνωμοσίας, χωρίς βεβαίως να αποκλείω τίποτα, όταν δεν διαθέτω, τουλάχιστον, επαρκείς ενδείξεις.

Νομίζω, όμως, ότι είναι αυτονόητο να πω ότι η τρομοκρατική δολοφονική επίθεση στο Στρασβούργο κάθε άλλο παρά ενισχύει τα “κίτρινα γιλέκα” και τον ωραίο Σαββατιάτικο αγώνα τους.

Ο φόβος δεν είναι ποτέ σύμμαχος αυτών που αγωνίζονται για ανατροπές.

Πιστεύω, όμως, ότι μπορεί το τραγικό γεγονός του Στρασβούργου να τονώσει το πείσμα, την θέληση και την απόφαση του Γαλλικού λαού να αντισταθεί και να διεκδικήσει.

Κώστας Σερραίος

Υ.Γ: Και αφού απέρριψα την χωρίς επαρκείς ενδείξεις υιοθέτηση σεναρίων, δεν μπορώ να μην καγχάσω, όταν διαβάζω σε “σοβαρά” έντυπα να γράφεται ότι το κίνημα των ”κίτρινων γιλέκων” είναι απόρροια δακτύλου της Ρωσίας και του Πούτιν ή ακόμα πιο κωμικοτραγικά ότι προκλήθηκε με υποκίνηση Trump (και Μαρί Λεπέν).

Τα αστικά μέσα, όταν βλέπουν να χάνουν το παιχνίδι, πέφτουν τόσο χαμηλά, ώστε μπορούν να επικαλεσθούν μέχρι και τις “καφετζούδες“.

Κώστας Σερραίος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας