Τα επιχειρηματικά δάνεια στο ξεπούλημα

1369
δάνεια

Τα επιχειρηματικά δάνεια χιλιάδων επιχειρήσεων αναμένεται να αλλάξουν χέρια καθώς οι συστημικές τράπεζες είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις επιχειρηματικών δανείων επιχειρήσεων, προκειμένου να μειώσουν τον πολύ μεγάλο όγκο των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

Ειδικότερα, τον προσεχή Σεπτέμβριο, οι διοικήσεις των τραπεζών είναι υποχρεωμένες να παρουσιάσουν στους «φίλους» Ευρωπαίους δανειστές και τις εποπτικές αρχές τους νέα δραστικά σχέδια μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Μάλιστα, οι τραπεζίτες αναφέρουν πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες παραμένουν δεσμευμένες από τον μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων δανείων, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε περίπου 90 δισ. ευρώ, διατηρώντας με τη θρασύτητά τους αυτή τα ερωτήματα που έχουν δημιουργήσει στον ελληνικό λαό οι σκανδαλώδεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις σημειώνουν ότι πολύ σύντομα θα πωληθούν μαζικά επιχειρηματικά δάνεια στο 20% – 30% της συνολικής τους αξίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις, αφού χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους σε μία νύχτα, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τον δανεισμό τους και όντες αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες εξαγοράς των δανείων τους.

Έναν μήνα, λοιπόν, μετά τα πανηγύρια και τις φιέστες της κυβέρνησης Τσίπρα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια και τα πρόγραμματα διάσωσης, χιλιάδες συμπολίτες μας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απώλεια των μικροεπιχειρήσεών τους, με τα funds να έχουν υπό το έλεγχό τους τις επιχειρήσεις αυτές, ενώ οι ίδιοι, παραμένωντας σε καθεστώς αδυναμίας αποπληρωμής υποχρεώσεων και φόρων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη βάσανο της ανεργίας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας