Τα επικίνδυνα πυροτεχνήματα του Τσίπρα κινδυνεύουν να βάλουν φωτιά στη χώρα

1625
κόμματα

Ο καιροσκόπος Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, για πολλοστή φορά επιβεβαιώνουν ότι για να παραμείνουν στην εξουσία δεν τους απασχολεί εάν, με τα επικίνδυνα, προεκλογικά πυροτεχνήματα τους, διχάσουν τον λαό και βάλουν φωτιά στη χώρα, μπροστά στην εξυπηρέτηση των δικών τους, άκρως ιδιοτελών συμφερόντων.

Αρχικά, προχώρησαν εν κρυπτώ σε διαβουλεύσεις για το μακεδονικό και διαμόρφωσαν μια συμφωνία κατά παραγγελία του κ. Νίμιτς, προωθώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε βάρος των ισχυρών δεσμών που έχει αναπτύξει επί σειρά δεκαετιών η Ελλάδα μετη Ρωσία και άλλες δυνάμεις. Τη συμφωνία των Πρεσπών, την πέρασαν από τη Βουλή με μια πλειοψηφία – «κουρελού», με πρόθυμους βουλευτές- «ορντινάντσες», χωρίς να ενημερώσουν, ως όφειλαν, τον λαό.

Ο πρωθυπουργός, όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες, λειτουργώντας με άξονα το «όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εχθρός μου», χαρακτήρισε στον συνοδοιπόρο του Εμ. Μακρόν, μπροστά στις κάμερες, συλλήβδην όλους όσοι αντέδρασαν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ως ηλίθιους ακροδεξιούς λαϊκιστές, σπρώχνοντας στην αγκαλιά της ΧΑ ακόμη και όσους δημοκρατικούς πολίτες εκδήλωσαν τη διαφωνία τους για συναισθηματικούς ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους. Απέδειξε ότι μπορεί να κάνει ό,τι του ζητηθεί «πάση θυσία» επιδιώκοντας την παραμονή του στην εξουσία και ενδεχομένως άλλα πολιτικά -και ενδεχομένως όχι μόνον- οφέλη.

Αμέσως μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώνοντας ότι θεωρεί πως απευθύνεται σε έναν λαό με «μνήμη χρυσόψαρου», έσπευσε να μοιράσει «καθρεπτάκια και φο μπιζού». Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την ψηφοφορία – «παρωδία» στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ανακοινώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% με βάση τον «νόμο Βρούτση» της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός έβαλε δηλαδή «ταφόπλακα» στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα σωματεία και τους εργοδοτικούς φορείς, απέκρυψε ότι οι ελάχιστες αμοιβές στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να είχαν αυξηθεί από πέρυσι. Εξήγγειλε μια αναπροσαρμογή που προκαλεί μεν εντύπωση στο άκουσμα της, δεν διασφαλίζει δε -υπό την απουσία μέτρων πραγματικής στήριξης των μικρομεσαίων και ουσιαστικής ενίσχυσης των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών της αγοράς εργασίας- ότι αυτή την αύξηση – «φούσκα», δεν θα την πληρώσουν χιλιάδες χαμηλόμισθοι με ένα νέο «κύμα» απολύσεων. Άλλωστε, η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας, στη μεγιστοποίηση των οποίων συνέλαβε ο ίδιος, δεν τον απασχολεί.

Έχει κάνει κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τα δεκάδες δισεκατομμύρια των αναδρομικών από τις αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των «δώρων»;

Έχει πει κάτι ο κ. Τσίπρας για τις παράνομες περικοπές και τον αντισυνταγματικό επανυπολογισμό του -δικού του- «νόμου Κατρούγκαλου»;

Έχει αναφέρει έστω και μια κουβέντα ο κ. Τσίπρας για τους ληστρικούς έμμεσους φόρους, με την τιμή των καυσίμων και της ενέργειας να είναι στα πιο υψηλά επίπεδα μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης;

Έχει ασχοληθεί ο κ. Τσίπρας με την υφαρπαγή των εναπομεινάντων λαϊκών περιουσιών και των πρώτων κατοικιών που κάθε εβδομάδα βγαίνουν με την «υπογραφή» του στο «σφυρί» για να καταλήξουν στα «κοράκια» και στα ξένα funds;

Ο εξουσιομανής κ. Τσίπρας δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά μόνο με ό,τι μπορεί να τον διατηρήσει στην πρωθυπουργία, έχοντας απέναντι του έναν αξιοθρήνητο Κ. Μητσοτάκη, εγκλωβισμένο με τη σειρά του στις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του και στην ακροδεξιά αντίληψη του κ. Άδ. Γεωργιάδη. Δεν υπολογίζει το κόστος που προκαλεί στον ελληνικό λαό.

*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και μέλος Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας