Τακτική Τσαβούσογλου, «πές-πές κάτι μένει»: Υπάρχει θέμα κυριαρχίας στα νησιά!

603
Υπάρχει θέμα κυριαρχίας στα νησιά!

Η Αθήνα απαντά ανώδυνα χωρίς να συνειδητοποιεί ότι η Τουρκία τινάζει την ελληνική κυριαρχία στον αέρα

Mπαράζ προκλήσεων από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένοντας στη ρητορική αμφισβήτησης της κυριαρχίας ελληνικών νησιών.
Σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό T24 o Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Αμερική ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Τους υπενθυμίζουμε να μην διαταράξουν αυτή την ισορροπία.
Η Ελλάδα σπαταλά τα χρήματά της με έναν αλόγιστο τρόπο, στους εξοπλισμούς.
Όταν κοιτάς την οικονομία της, καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το αντέξει αυτό.
Όταν κοιτάζουμε τις αιτιολογίες, αναφέρουν ότι οι απειλές έρχονται από την Τουρκία, αλλά η απειλή είναι η ίδια η Ελλάδα.
Εμείς πάντα ενεργούμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο προβαίνοντας σε διαφορετικές προκλητικές δηλώσεις κάθε ημέρα, ο κ. Cavusoglu ανέφερε ότι «από την μία η ελληνοκυπριακή πλευρά, από την άλλη ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών στην Ελλάδα προβαίνουν σε προκλητικές δηλώσεις και βήματα.
Πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτά είναι πολύ επικίνδυνα».
Ο Cavusoglu αναφέρθηκε, μάλιστα, στην τελευταία επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, στην οποία η Τουρκία έλεγε πως «αν η Ελλάδα παραβιάσει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών και δεν κάνει πίσω, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών.
Εμείς τώρα το ανοίγουμε σε συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι σ’ αυτό το θέμα.
Εδώ συζητείται η κυριαρχία της, αφού δεν ενεργεί σύμφωνα με τη συμφωνία» είπε.
Επιπλέον, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις προσπάθειές της ώστε «να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για αυτό το θέμα».
«Κάποια από αυτά τα νησιά δόθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και κάποια με τη συμφωνία του 1947 από τους Ιταλούς, αλλά με τους ίδιους όρους.
Εντέλει, προσπαθώ να πω ότι το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνουν καθημερινά προκλητικές δηλώσεις» ανέφερε ο Cavusoglu.
«Αντί να προσπαθούν να μας στριμώξουν πρεσβεύοντας κάτι ανοησίες όπως ο “χάρτης της Σεβίλλης”, αντί για προβοκατόρικη ρητορική και ενέργειες όπως “θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αλλά υπάρχει το Casus Belli αν υπήρχε η κατανόηση “δύο γειτόνων”, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Για Αλεξανδρούπολη – HΠΑ

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, ο Μevlut Cavusoglu απάντησε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποφεύγουν βήματα, που θα μπορούσαν να χαλάσουν την ισορροπία.
«Είμαστε όλοι μέλη του ΝΑΤΟ.
Δεν πρέπει να ακολουθούνται δύο μέτρα δύο σταθμά στο θέμα αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας