Τί συμβαίνει; Στην Ευρώπη lockdowns, στην Κίνα πάρτι χωρίς μάσκα

1901
Τί συμβαίνει
Kατά ένα παράδοξο τρόπο κινέζοι συμμετείχαν σε ξέφρενο πάρτι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Wuhan δηλαδή στην περιοχή όπου ξεκίνησε ο κορωνοιός
Κάτι δεν πάει καλά, στην Ευρώπη lockdowns και στην Κίνα (Wuhan) πάρτι νέων χωρίς μάσκα.
Ως γνωστό το Wuhan ήταν το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοιού στην Κίνα, από εκεί, από τοπικό εργαστήριο ξεκίνησε ο ιός που έχει προκαλέσει τρόμο στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη.
Όμως κατά ένα παράδοξο τρόπο κινέζοι συμμετείχαν σε ξέφρενο πάρτι σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Wuhan δηλαδή στην περιοχή όπου ξεκίνησε ο κορωνοιός.
Όπως αναφέρει το Summit News, εικόνες και video από την Κίνα δείχνουν τους ανθρώπους στο Wuhan να χορεύουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης χωρίς μάσκα προσώπου, ακόμη και όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπαίνουν σε ένα εξουθενωτικό δεύτερο lockdown.
Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε και στο France 24, επισημαίνοντας ότι οι νεαροί δεν φορούν μάσκες και δεν κράτησαν κανένα είδος «κοινωνικής απόστασης», χόρευαν όλη την νύκτα.
«Η Ευρώπη είναι στην καραντίνα και η Κίνα διασκεδάζει και οι πολίτες του κόσμου είναι τρομοκρατημένοι». Να σημειώσουμε, βεβαίως, ότι όλες οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας έχουν και αυτές πολύ χαμηλό δείκτη εξάπλωσης του κορονοϊού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι συγκεντρώνονται σε πλήθη χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η «κοινωνική απόσταση» διασκεδάζοντας.
Τον Αύγουστο 2020, σε βίντεο πάλι από το Wuhan, που είναι το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε νυχτερινά κέντρα και διασκέδαζαν.
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα μάλιστα επιβεβαιώσει το βίντεο ως απόδειξη ότι η Κίνα είχε επιτύχει μια «στρατηγική νίκη» στον αγώνα της ενάντια στον κορωνοϊό.
Ενώ η οικονομία της Κίνας έχει ανακάμψει ταχύτατα σε επίπεδα πριν από το COVID, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μόλις ανακοίνωσαν δεύτερο κύμα καραντίνας που θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας