Τέλος ο Ζιντάν από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης!

1572
ζιντάν
Απρόσμενο τέλος στη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από συνάντηση του Γάλλου τεχνικού με τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ισπανικού συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Πήρα μια απόφαση και δεν θα συνεχίσω στην Ρεάλ την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση γιατί η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή», τόνισε ο Ζιντάν μετά τη συνάντησή του με τον ισχυρό άνδρα της «βασίλισσας».

Ο Γάλλος τεχνικός έμεινε δυόμιση χρόνια στον πάγκο των «μερένχες» και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος προπονητής στα χρονικά που κατακτά για τρεις συνεχόμενες φορές το Champions League (συμπεριλαμβανομένης της εποχής που η διοργάνωση ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών). Επίσης, ο «Ζιζού» κατέκτησε τη σεζόν 2016-17 το ισπανικό πρωτάθλημα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ρεάλ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, ενώ ο Ζιντάν από την πλευρά του, αναμένεται να έχει πολλές προτάσεις από κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους μετά τα όσα κατάφερε στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας».

«Αποφάσισα να μη συνεχίσω ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μία περίεργη στιγμή, αλλά η ομάδα χρειάζεται μία αλλαγή για να συνεχίσει να κερδίζει, μία άλλη μέθοδο δουλειάς, και για αυτό κατέληξα σε αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Ζιντάν στη συνέντευξη Τύπου

«Η Ρεάλ μου έδωσε τα πάντα και θα είμαι κοντά στο σύλλογο σε όλη μου τη ζωή. Είναι μία απόφαση που για πολλούς δεν βγάζει νόημα, αλλά για μένα είναι η ώρα να κάνω μία αλλαγή», πρόσθεσε ο Γάλλος, που έκανε λόγο για «περίπλοκες στιγμές» μέσα στη σεζόν, χωρίς να διασαφηνίσει τι ακριβώς εννοεί. Είπε επίσης ότι έχει μιλήσει με τον αρχηγό της ομάδας, Σέρχιο Ράμος, και τον έχει ενημερώσει για την απόφασή του, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν αναζητά άλλη ομάδα για να δουλέψει.

«Οι παίκτες χρειάζονται μία αλλαγή. Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί είναι εκείνοι που μάχονται μέσα στο γήπεδο. Η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι πολύ μεγάλη και πάντα πιέζουμε τους παίκτες και τους ζητάμε περισσότερα, αλλά φτάνει κάποια στιγμή… τι παραπάνω να τους ζητήσω, μετά από όσα έκαναν μαζί μου; Για αυτό νομίζω ότι χρειάζονται έναν διαφορετικό λόγο», τόνισε επίσης ο Ζιντάν, ο οποίος ρωτήθηκε αν η απόφασή του συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο και απάντησε αρνητικά και… λακωνικά.

Δίπλα στον Γάλλο τεχνικό κάθισε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος χαρακτήρισε «απροσδόκητη αλλά σεβαστή» την απόφαση του Γάλλου. «Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωση, την αγάπη του και όσα έκανε για τη Ρεάλ αυτά τα χρόνια. Αν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το δικαιούται. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν» δήλωσε ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας