Τάσος Θεοφίλου: Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση. Νέα σκευωρία του βαθέος κράτους

1335
Τάσος Θεοφίλου

Σήμερα εκδικάζεται στην Ολομέλεια του Άρειου Πάγου η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου που απάλλασσε από κάθε κατηγορία τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κινδυνεύει να φυλακιστεί και πάλι.
Συγκεκριμένα, εξετάζεται το αίτημα του εποπτεύοντος εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής, Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος έχει γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έκρινε “λανθασμένη” την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της 7ης Ιουλίου 2017.
Ο αναρχικός νέος λογοτέχνης Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για ληστεία και δολοφονία, που διαπράχθηκαν στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012, ενώ ο ίδιος διαπιστωμένα βρισκόταν στην Αθήνα, έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή, ενώ είχε κατηγορηθεί και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που επίσης δεν αποδείχτηκε.
Κανείς από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνώρισε, ενώ ως μοναδική ένδειξη ενοχής του παρουσιάστηκε ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική– υπήρχε δικό του DNA.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ. Αλλά, ο Θεοφίλου άσκησε έφεση και τον Ιούλιο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε πως είναι αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.
Η αίτηση αναίρεσης συνιστά πρόκληση κατά της δικαιοσύνης, αποκαλύπτοντας στοχεύσεις του βαθέος κράτους σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας