Σύνταγμα: Ξεχάστηκαν τα πιο μεγάλα προβλήματα και οι πιο κρίσιμες απειλές

3957
κίτρινα
Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε η Ελλάδα των μνημονίων, της λιτότητας, της φτωχοποίησης και της νέας κατοχής που ξεπουλιέται φέτα-φέτα και ήρθαν στο προσκήνιο, στην πλάτη των πατριωτικών αισθημάτων του ελληνικού λαού, μνημονιακοί, Νενέκοι του δημοψηφίσματος, υμνητές του ΝΑΤΟ και απολογητές του ευρώ, μαζί, δυστυχώς, με «χρυσαυγίτες».

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν θα συμμετάσχουμε στη νέα φαιδρή αντιπαράθεση για το μέγεθος του πλήθους που συμμετείχε σε ένα συλλαλητήριο που όλοι το είδαμε και έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας.

Κατ’ αρχήν θέλουμε αυτονοήτως να τονίσουμε ότι σεβόμαστε εκείνη την μερίδα των πολιτών που προσήλθαν στο Σύνταγμα, πολλοί από κάθε άκρη της πατρίδας μας, για να εκφράσουν ανιδιοτελώς και με τον δικό τους τρόπο τις πατριωτικές ευαισθησίες και ανησυχίες τους.

Σε όλους αυτούς όμως και σε όλο τον ελληνικό λαό θα πρέπει να πούμε ότι στο Σύνταγμα ο αυθεντικός προοδευτικός και δημοκρατικός πατριωτισμός παραμερίστηκε για να κυριαρχήσει από τον σκληρό πυρήνα των διοργανωτών μια στείρα νεοεθνικοφροσύνη και να στηθεί ένα πολιτικό πλυντήριο για πολλούς που ξεπούλησαν την χώρα μας και για άλλους που θέλουν να την θέσουν σε μια ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι στην πραγματικότητα ζούμε σε μια χώρα που βιώνει μια νέα κατοχή και της οποίας η επιτροπεία θα συνεχιστεί δίχως ορατό τέλος, ως οιονεί αποικία.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι στην Ελλάδα, με την συγκατάθεση υπαλληλικών κυβερνήσεων, των οποίων ηγετικά πρόσωπα έδωσαν το παρόν στο συλλαλητήριο, υπάρχουν ληστρικά μνημόνια και έχει επιβληθεί μια άγρια λιτότητα και φορολεηλασία που έχουν πνίξει την οικονομία, φτωχοποιήσει και εξαθλιώσει την κοινωνία και εξωθούν τη νεολαία μας στην ξενιτιά, πράγμα που συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική απειλή.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι η υποθηκευμένη Ελλάδα ξεπουλιέται, χωρίς τις ανάλογες αντιστάσεις με το χειρότερο τρόπο, κομμάτι – κομμάτι και φέτα – φέτα σε ξένα συμφέροντα. Ξεχάστηκε ότι μόλις προχθές ξεπουλήθηκε το ιστορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν λίγο καιρό ξεπουλήθηκε στους Γερμανούς το αεροδρόμιοΜακεδονία”… Ξεχάστηκε ότι η Ελλάδα, ως η χειρότερη αποικία, εκχωρεί στις πολυεθνικές τις υποδομές, τα δίκτυα της, τα κοινωνικά αγαθά, τις στρατηγικές δημόσιες επιχειρήσεις της και όλο τον εθνικό της πλούτο, που τον έχει υποθηκεύσει ως το τέλος του αιώνα.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέγα εθνικό θέμα του κύματος πλειστηριασμών και αρπαγής σπιτιών και λαϊκής περιουσίας, το οποίο, αν δεν ανακοπεί, θα οδηγήσει σε μείζονα εθνική καταστροφή τον τόπο, την οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι η δημοκρατία στην χώρα έχει απομείνει πουκάμισο αδειανό και η λαϊκή κυριαρχία έχει υποκατασταθεί από την δικτατορία της τρόικας, την δεσποτεία του ευρώ και από τα συνεχή πραξικοπήματα των πιστωτών και των εγχώριων υπηρετικών τους κυβερνήσεων.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε ότι το μέτωπο των εθνικών θεμάτων και ειδικότερα του Μακεδονικού, είναι πρώτα απ’ όλα μέτωπο κατά της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που προωθούν το άρον – άρον και όπως – όπως επιφανειακό «κλείσιμο» του θέματος με την FYROM, μόνο και μόνο για να επιτύχουν την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την σταδιακή ενσωμάτωση της στην ΕΕ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά πολιτικοστρατιωτικά τους σχέδια στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στο Σύνταγμα ξεχάστηκε η υπ’ αριθμόν μία και άμεση απειλή για την χώρα που αντιπροσωπεύει η ωμή και απροσχημάτιστη επιθετικότητα του καθεστώτος της Τουρκίας, το οποίο, σημειωτέον, έχει εισβάλει βάρβαρα στην Αφρίν της Συρίας, με την κυβέρνηση και όλο το κατεστημένο του συλλαλητηρίου να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Το Σύνταγμα, αντίθετα, χρησιμοποιήθηκε από τους διοργανωτές του ως πλυντήριο για μνημονιακούς ηγέτες καταστραφείς της χώρας, για φανατικούς Νατοϊκούς, για “νενέκους” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, για τους “Μένουμε Ευρώπη” απολογητές της γερμανικής ευρωζώνης και ΕΕ και ακόμη χειρότερα σε πλυντήριοπατριωτικής νομιμοποίησης” του φασισμού της “Χρυσής Αυγής”.

Δεν υποτιμούμε καθόλου τον αλυτρωτισμό της FYROM, ούτε την προσπάθεια της γείτονος να οικειοποιηθεί την αρχαία ιστορία της περιοχής, με τις όποιες προεκτάσεις τους αλλά συνιστά αποπροσανατολισμό για τον διχασμό του λαού το να τοποθετείται το “Σκοπιανό” και μάλιστα με στρεβλό τρόπο, ως το κύριο και μείζον πρόβλημα της χώρας.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ και μαζί τους η «Χρυσή Αυγή» παίζουν γύρω από το πρόβλημα της FYROM βρώμικα παιχνίδια σκοπιμότητας σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Αυτήν την ώρα μόνο μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή για μια Ελλάδα χωρίς κηδεμόνες, δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δίκαιη, μπορεί να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι επείγουσες μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι συλλαλητήρια τύπου Θεσσαλονίκης και Συντάγματος

Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο και απόλυτα επείγον ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που αντιτάσσονται στα μνημόνια, τη λιτότητα, τις επιτροπείες και τις δυνάμεις που τα στηρίζουν».

6 Σχόλια

  1. Υπάρχει όντως αυτή η ανιδιοτελής μερίδα πολιτών που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου.
    Συμφωνώ ότι με αυτή τη συγκέντρωση δεν αναδείχτηκε καθόλου η μνημονιακή κατοχή που ζούμε καθώς και το γενικότερο ξεπούλημα της Ελλάδας(πέραν του ονόματος).
    Μια γενικότερη κινητοποίηση, που εκτός από την καταδίκη του σκοπιανού αλυτρωτισμού θα αναδείκνυε και όλα τα παραπάνω, θα βοηθούσε πολύ περισσότερο.

  2. Είναι οντως τεράστιο πρόβλημα κε. Πρόεδρε να συναθροίζονται τόσοι πολίτες
    χωρίς τον άμεσο εμφανή έλεγχο απο τις ανώνυμες κομματικές εταιρείς σας.
    Τελικά εσείς τι υποστηρίζετε;
    Ναί ή Οχι σε όνομα που να περιέχει το Μακεδονία ή παράγωγά του;

  3. Συγχώρεσε με Παναγιώτη μου αλλά η ομιλία της Γεωργίας Μπιτακου μέλος της
    επιτροπής διοργάνωσης του συλλαλητηριου σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα σου.

  4. Σύντροφοι έχετε δίκιο. Ξεχάστηκαν κι όχι από λάθος, αλλά σκόπιμα, όλα τα κρίσιμα εθνικά και λαϊκά ζητήματα. Ζητήματα που το καθένα αποτελεί πλήγμα στην δημοκρατία την Εθνική ανεξαρτησία, στο κράτος δικαίου, στην λαϊκή επιβίωση. Όλα αυτά σχετίζονται και με την Εθνικιστική επιθετικότητα των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας, Το ερώτημα είναι από ποιούς θα έπρεπε να περιμένουμε να τα θέσουν στο τραπέζι των συλλαλητηριακών διεργασιών; Από τους υποστηρικτές των μνημονίων; Δεν νομίζετε ότι αυτοί δεν θα το έκαναν ποτέ; Πράγματι στην συγκέντρωση, υπήρξαν και μάλιστα πλειοψηφικά κατά την γνώμη μου, πολίτες δημοκρατικοί, που θα επιθυμούσαν να ακουστούν από τους ομιλητές, όλα τα Εθνικοοικονομικά ζητήματα, που περιορίζουν, καταργούν ή απειλούν την Εθνική μας ανεξαρτησία και όχι μόνο το ζήτημα των Σκοπίων, Μόνο η αριστερά θα μπορούσε και όφειλε να τα βάλει στο συλλαλητήριο. Η αριστερά όμως απουσίαζε, Η αριστερά για μια ακόμα φορά «κρύφτηκε», Δεν Νομίζω ότι εάν η αριστερά δήλωνε συμμετοχή θα εισέπραττε άρνηση. Γιατί η άρνηση θα στρεφόταν κατά των διοργανωτών. Η αριστερά όμως στα μάτια των δημοκρατικών πολιτών «φάνηκε» να σφυρίζει αδιάφορα. Η συμμετοχή των ακροδεξιών δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την απουσία, γιατί επρόκειτο για λιάν κρίσιμα θέματα, που ενδιέφεραν και έκαιγαν, σχεδόν όλους τους απλούς πολίτες και όχι τους επιθετικούς Εθνικιστές. Η αριστερά εγκατέλειψε τον Μίκη Θεοδωράκη, που αντί να τον πλαισιώνουν άνθρωποί μας, τον πλαισίωναν παπάδες και Πατούληδες. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένας έντιμος και δραστήριος αγωνιστής της αριστεράς, πρέπει να επανεξετάσει μαζί με τους ικανότατους συνεργάτες του, Τον Δημήτρη τον Στρατούλη, την Νάντια την Βαλαβάνη και άλλους πολύτιμους συντρόφους, τις θέσεις και δράσεις του κόμματος και να συνετίσει τις ακραίες δογματικές φωνές. Στην προσπάθεια αυτή για πλησίασμα και στενή επαφή με τον απλό κόσμο της δουλειάς, τους ανέργους, τους νέους, τους AMEA, τους υπερήλικες, τους εξαρτημένους ασθεμείς είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε άπαντες.

    • Κάνε εικόνα στο μυαλό σου μπλοκ της ΛΑΕ και των υπολοίπων αριστερών δυνάμεων δίπλα στους Χρυσαυγίτες,στους ΜενουμΕυρωπαίους,στους λοκατζήδες και το παπαδαριό…Δε νομίζω όπως προκύπτει από την βαθιά αντιαριστερή ρητορική του ο Μίκης να ήθελε να πλαισιωθεί από αριστερούς στην εξέδρα.
      Δηλαδή οι απλοί πατριώτες που λέτε ότι συμμετείχαν ήταν ψηφοφόροι της Αριστεράς; Δε νομίζω. ΝΔ, ΧΑ,ΑΝΕΛ,ΛΑΟΣ τίγκα. Εγώ δεν είδα στα πλάνα και στις φωτογραφίες των πρακτορείων “απλό κόσμο”. Ακόμη και αυτοί που λογίζονται ως “απλός κόσμος” φερόταν φανατισμένα. Από κομποσκίνια και περικεφαλαίες μέχρι αρχαία σύμβολα και τσαρούχια…

  5. θετική τοποθέτηση μα κάτι λείπει,όπως σ όλες τις αναφορές της Αριστεράς για τα Συλλαλητήρια για Μακεδονικό.Ας δούμε την ΕΑΜικη ιστορία!
    π.χ”Στις 22-7-1943 Αθήνα: η τεράστια πορεία του ΕΑΜ για τη Μακεδονία”
    Αν γινόταν κάτι ανάλογο σήμερα από την Αριστερά(ΚΚΕ-ΑΡ ΛΑΕ ,έστω και χωριστά) οι γνήσιες πατριωτικές ευαισθησίες του κόσμου:
    (Όπως και να το κάνουμε αν η π.Βαρντασκα αναγνωριστεί ως “Μ” και ειδικότερα χωρίς άρση αλυτρωτισμών,από την όποια Ελληνική κυβέρνηση τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αίολου για αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια,και κατακερματισμο της χώρας-προσφυγικές ροές)
    α.)θα στρέφονταν ενάντια σε κάθε Εθνικισμό
    β.)θα γινόταν ο πυρήνας ενός Δια-Βαλκανικού κινήματος ενάντια στους ευρώ-νατοϊκούς σχεδιασμούς για επαναχαραξη συνόρων στα Βαλκάνια.
    Όποτε όσο σωστές είναι οι παρατηρήσεις για το τι έλειπε στο Σύνταγμα,άλλο τόσο σωστό είναι η Αριστερά να δει τι της λείπει για να πάρει την “Μπαλλα” που ασυνείδητα έκανε πάσα στους κάθε λογής Εθνικιστές!
    Δεν λέω να δήλωνε συμμετοχή η Αριστερά,αλλά να κάνει δικά της,
    όπως το ΕΑΜ!
    Βέβαια φρόνιμο είναι να λείψουν από την ΛΑΕ απόψεις όπως της ΑΡΑΣ(με “βαθιά ιστορική γνώση” αποκαλεί τους πρόσφυγες του 1922 Τουρκόφωνους και τους Σλάβους της π.Βαρνταρσκα “Μακεδόνες” λόγω δικαιώματος,λεει, αυτό-προσδιορισμου!
    Και οι Τούρκοι”αυτοπροσδιοριζουν”τα Αρχαίο-Ελληνικά μνημεία της Έφεσου…ως δείγματα του…Τούρκικου πολιτισμού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας