Σύμμαχοι των δυτικών διαψεύδουν ΗΠΑ-τζιχαντιστές για δήθεν επίθεση Άσαντ με χημικά

1308
δυτικών

Ακόμη και το ελεγχόμενο από δυτικούς ιμπεριαλιστικούς κύκλους Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, διέψευσε τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι δήθεν η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε την Κυριακή χημική επίθεση στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. 

Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε σε μια «φερόμενη επίθεση με χλώριο στη βορειοδυτική Συρίς το πρωί της 19ης Μαΐου». «Βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της συλλογής πληροφοριών για αυτό το συμβάν, αλλά επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας, εάν το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα προχωρήσουμε σε ταχεία και αρμόζουσα αντίδραση», διεμήνυσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Μόργκαν Ορτέιγκους.

Είχε προηγηθεί η οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ, στην οποία κυριαρχεί το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα, η οποία κατηγόρησε την Κυριακή τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας ότι εξαπέλυσαν επίθεση με χλώριο εναντίον των μαχητών της στη Λαττάκεια.

«Δεν διαθέτουμε καμία απόδειξη ότι υπήρξε επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. «Δεν έχουμε καταγράψει καμία χημική επίθεση στα βουνά της Λαττάκειας», πρόσθεσε.

Ούτε τα Λευκά Κράνη, το σώμα που εμφανιζόταν ως δήθεν διασώστες αλλά αποτελούν τμήμα των φιλοδυτικών και φιλοϊσραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, και κατά το παρελθόν έχουν καταγγείλει χημικές επιθέσεις, έχουν για την ώρα πληροφορίες για χημική επίθεση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας