Σχέδιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων-Τιράνων από το παράθυρο, με υποστήριξη Μητσοτάκη

1159
ενταξιακών

Βυσσοδομεί η Γερμανία, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές ραδιουργίες, για να παρακάμψει την αρνητική απόφαση της Ε.Ε για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων και Τιράνων.

Το ενδιαφέρον της Γερμανίας, προκειμένου να λάβει το εισιτήριο της διαδρομής προς την Ε.Ε, επικεντρώνεται πρώτα απ’ όλα και κυρίως στα Σκόπια, μιά χώρα που η Γερμανία θέλει να την καταστήσει οικονομικόπολιτικό προτεκτοράτο της και εργαλείο παρενοχλήσεων για τον έλεγχο όλων των χωρών της περιοχής.

Με επιμονή και πίεση της Γερμανίας φαίνεται να τροποποιεί την θέση της και η Γαλλία, η οποία απέστειλε έγγραφο όπου αναφέρει ότι οι χώρες των Δυτ. Βαλκανίων μπορούν να γίνουν μέλη της Ένωσης μέσω μιάς νέας σταδιακής μεθοδολογίας, η οποία προβλέπει μεταρρυθμίσεις σε μιά διαδικασία επτά βημάτων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πρωτοβουλία αυτή βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με μιά απίστευτη κωλοτούμπα ανάλογη με αυτές του Τσίπρα, όχι μόνο θέλει να προσδώσει “ευρωπαϊκή υπόσταση” στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και δεν θέτει κανένα θέμα παραβίασης εκ μέρους των Σκοπίων θεμελιωδών ρυθμίσεων της και τορπιλισμού του ίδιου του περιεχομένου της, το οποίο επισήμως ο Ζ. Ζάεφ το συνάρτησε εκβιαστικά με το εισιτήριο των Σκοπίων για την Ε.Ε.

Κανείς, βέβαια, δεν συζητά ότι η ένταξη Σκοπίων και Τιράνων είναι απολύτως ασύμφορη για τους δύο γειτονικούς λαούς, όπως είναι ασύμφορη για την Ελλάδα, που θα δει επιχειρήσεις της να “μεταναστεύουν” προς τις γειτονικές χώρες για πολύ φτηνότερο εργασιακό κόστος κλπ, ενώ η ίδια η Ε.Ε θα καταστεί ακόμα χειρότερη με περισσότερες χώρες “προτεκτοράτα” και χώρες μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων για την περαιτέρω  κοινωνική και εργασιακή αποδόμηση της ήδη νεοφιλελεύθερης αντικοινωνικής Ε.Ε.

Η νεοφιλελεύθερη, ολοκληρωτική, αντεργατική Ε.Ε σε βαθιά κρίση, σκάβει η ίδια το λάκκο που θα την ενταφιάσει.

 

Β.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας