Σφοδρές συγκρούσεις ρωσικών δυνάμεων με ένοπλους στο Καζακστάν

1977
Σφοδρές συγκρούσεις ρωσικών δυνάμεων

Παρά τις δηλώσεις του Καζάκου προέδρου Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ περί «αποκατάστασης της συνταγματική τάξης» οι συγκρούσεις μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν αναλάβει δύσκολες αποστολές τις οποίες πραγματοποιούν με επιτυχία.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές επικράτησαν των εξτρεμιστών στην Άλμα Άτα ενώ οι ένοπλες καζακικές ομάδες κατάφεραν να καταλάβουν φορητά συστήματα αεράμυνας και απειλούν με καταρρίψεις επιβατικά και μεταφορικά αεροσκάφη!

Οι εξτρεμιστές κατάφεραν να καταλάβουν τουλάχιστον έξι φορητά συστήματα αεράμυνας στο Άλμα Άτα.

Σύμφωνα με το κανάλι ATEO Breaking Telegram, ένοπλοι κατάφεραν να καταλάβουν έξι φορητά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Igla από το αρχηγείο της KNB στην Άλμα Άτι.

Δεδομένου των δυνατοτήτων αυτού του όπλου, η προσγείωση οποιουδήποτε αεροσκάφους στην επικράτεια του αεροδρομίου Άλμα Άτα είναι πλέον εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οι αρχές του Καζακστάν δεν σχολιάζουν τις πληροφορίες για τα κατασχεμένα συστήματα αεράμυνας.

Τα ρωσικά στρατεύματα που έφτασαν στο Καζακστάν πραγματοποίησαν με επιτυχία επιχείρηση για την εξουδετέρωση πολλών εκατοντάδων μαχητών στην πόλη.

Οι εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα, προσπάθησαν να επιτεθούν στον ρωσικό Στρατό και να κρατήσουν υπό τον έλεγχό τους το Διεθνές Αεροδρόμιο της Άλμα Άτα, ωστόσο, ως αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης των ρωσικών δυνάμεων, οι ένοπλες ομάδες ηττήθηκαν.

Κάποιες εξοντώθηκαν άλλες τράπηκαν σε φυγή.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν, μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας του Καζακστάν, να αποκαταστήσουν πλήρως τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, και παρόλο που δεν παρέχονται λεπτομέρειες, υπάρχουν πληροφορίες ότι αρχικά οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να περικυκλώσουν τις ρωσικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους.

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Καζακστάν παραμένει εξαιρετικά δύσκολη παρά το γεγονός ότι οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν, οι τελευταίοι εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Αυτή τη στιγμή, έχουν επίσης βαριά όπλα και υπάρχει απειλή κλιμάκωσης σε μάχες πλήρους κλίμακας.

Η κατάσταση θυμίζει την σειρά αμερικανικών ταινιών «The Purge» όπου σε μία εναλλακτική πραγματικότητα, μία φορά τον χρόνο σε «εναλλακτικές» ΗΠΑ, επιτρέπεται η διάπραξη εγκλημάτων χωρίς τιμωρία…

Είναι γνωστό ότι η ρωσική δύναμη μέσω του CSTO αναπτύσσεται στο Καζακστάν με περισσότερα από 70 αεροπλάνα και έχουν προκύψει σειρά ερωτημάτων σχετικά με το πόσα ρωσικά στρατεύματα στάλθηκαν στη γειτονική χώρα για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας