ΣΥΡΙΖΑ, ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι

μοράλες

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. Μάτι Αττικής ώρα μηδέν. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώρα 23:40. Σε ένα ασύλληπτης και νοσηρής φαντασίας στημένο επικοινωνιακό σόου που απευθύνεται σε πολίτες χώρας μπανανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται για την έκταση, το μέγεθος και την τραγωδία των πυρκαγιών χωρίς αναφορά σε νεκρούς ή τραυματίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μόλις τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου, στις 02:30, ενημερώνει για την ύπαρξη θυμάτων που κατέληξαν.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018. Από δημοσιογραφική έρευνα για τη δικογραφία που έχει συνταχθεί σχετικά με το Μάτι, προκύπτουν νεότερα στοιχεία από συνομιλίες που καταγράφηκαν στο επιχειρησιακό Κέντρο της Κρατικής Ασφάλειας και είναι ξεκάθαρο πως στις 22:29 της 23/07 υπάρχουν αναφορές για τον  εντοπισμό δύο απανθρακωμένων πτωμάτων στην ταβέρνα του «Βασίλη» κοντά στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Την ίδια ημέρα (24/10), ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει Δελτίο Τύπου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού με ομιλητές τους Κ. Δουζίνα και Ν. Φίλη.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Νίκος Κοτζιάς ώρα μηδέν. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Κρήτη TV, προβαίνει σε δηλώσεις – καταγγελίες – αποκαλύψεις(;) ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση!

Την επόμενη μέρα (24/10), ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει Δελτίο Τύπου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τη συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, στον ALPHA TV και την εκπομπή ALPHA Ρεπορτάζ.

Την ίδια ημέρα πάντα, Τετάρτη (24/10) βλέπει το φως της δημοσιότητας η κυνική απάντηση – ομολογία της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή για τις συντάξεις χηρείας και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Συγκεκριμένα, η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή για τις περικοπές των συντάξεων χηρείας, απαντά πως «ο νόμος 4387/2016, όπως αυτός θεσπίστηκε, δεν εφαρμόζει το δίκαιο της Ένωσης» και ο «ΕSM και οι πράξεις του βρίσκονται εκτός έννομης τάξης της ΕΕ».

Στην Ελλάδα, δηλαδή, των μνημονίων υπάρχει ειδικό καθεστώς, όπου ο ESM, ως μηχανισμός  εκτός κοινοτικού δικαίου και της έννομης τάξης της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να δρα ανεξέλεγκτα. Ο ESM είναι ο μηχανισμός που έδωσε το τρίτο δάνειο -συνοδευόμενο από το τρίτο μνημόνιο- και εποπτεύει τελικά και επί της ουσίας τη «μεταμνημονιακή περίοδο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να βγάλει Δελτίο Τύπου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την άποψή του για τις δηλώσεις της κ. Ξαφά.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται σε κάθε περίπτωση και κάθε ευκαιρία πώς άλλο πράγμα είναι το κόμμα και άλλο πράγμα είναι η κυβέρνηση. Καλώς, λοιπόν, να ασχοληθεί κανείς με το τι δήλωσε ή ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα τρία αυτά σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα χθες Τετάρτη (24/10).

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μάς ενημέρωσε σχετικά με τη σταδιακή επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια, αρχής γενομένης από το Ιόνιο, μεταθέτοντας στις καλένδες δηλαδή την επέκταση ή δίνοντάς της μία άλλη διάσταση, παρόμοια με αυτήν του κατώτατου μισθού!

Επίσης, διαβεβαίωσε πως οι συντάξεις δεν θα κοπούν παρότι ο ίδιος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει με τα δυο… χεράκια τις περικοπές, σαν υπάκουα παιδιά στις εντολές της ΕΕ, και παρότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ, διευθυντής του του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) –ναι, αυτού του μηχανισμού που έχει το δικαίωμα να δρα ανεξέλεγκτα εκτός κοινοτικού δικαίου και της έννομης τάξης της ΕΕ, όπως προέκυψε από την αποκάλυψη του Νίκου Χουντή- εξέφρασε δημοσίως και με πλήρη συνείδηση τη θέση ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για μη περικοπές των συντάξεων!

Δεν σχολίασε φυσικά τις καταγγελίες – βόμβα του Νίκου Κοτζιά αλλά έτρεξε να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι «ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και συμφωνία» και να μην ανησυχεί κανείς.

Και τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου, ως απόρροια του πιο βαθέως πολιτικού προσωπικού του παλιού πολιτικού συστήματος, προσπαθώντας εναγωνίως να πείσει, μάλλον, πως τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι διαφορετικό και όχι η πολιτική συνέχεια αυτού του συστήματος.

Από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού πάλι, είδαμε έναν μονόλογο – διάλογο με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά πάντα με την προφυλάκιση Παπαντωνίου και το νέο – παλαιό. Τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δηλαδή, να τσακώνονται μεταξύ τους.

Τι θα πει κανείς είτε από το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (οποία διαφορά!) δεν πήρε θέση ούτε σχολίασε καμμία από τις προαναφερθείσες ειδήσεις – καταγγελίες – αποκαλύψεις ΣΟΚ: Μάτι, Σόρος, ESM;

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τόπος υποφέρει κι αυτός ενημερώνει για συνέντευξη του Σκουρλέτη! Το μνημόνιο συνεχίζεται κι αυτός κατηγορεί για νεοφιλελευθερισμό την Ξαφά! Πρώην υπουργός δηλώνει πως η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος και αυτός ασχολείται με τον Γιάννο Παπαντωνίου που κατηγορείται πως τα πήρε!

Η χώρα, μέρα με τη μέρα, καταστρέφεται ολοένα και περισσότερο από την κοινωνική αναλγησία, την πλήρη παράδοση και υποτέλεια σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, την τυφλή υπακοή στις επιταγές της ΕΕ και την προσωπική φιλοδοξία, ματαιοδοξία και κομφορμισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβός στα πίτουρα και φθηνός στο αλεύρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας