ΣΥΡΙΖΑ:Να αποδείξει καταγγελίες του για νεκρό Σύριο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά

1933
συριζα

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον Έβρο και τα επεισόδια που γίνονται εκεί, λέει επί λέξει: “Η είδηση για ένα νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται“.

Νομίζω ότι η σοβαρότητα αυτής της καταγγελίας και μάλιστα σε μια περίοδο φορτισμένη με τόσο μεγάλη ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών, χρειάζεται στοιχειοθέτηση και απόδειξη.

Ποιο είναι το όνομα του Σύρου πρόσφυγα. Πότε και που σκοτώθηκε. Ποιοι τον σκότωσαν και πως. Ποιοι είναι οι μάρτυρες του τραγικού συμβάντος και τόσα άλλα.

Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα τεκμηριωμένα στοιχεία που τον έπεισαν για να προβεί με τέτοια βεβαιότητα σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το πράξει και θα στηρίξει δημοσίως τα όσα ισχυρίζεται για τον Σύριο πρόσφυγα, πολύ περισσότερο που με τέτοιες καταγγελίες, οι οποίες αφορούν ανθρώπινες ζωές, δεν μπορεί να παίζει κανένας, ιδιαίτερα όταν για ανάλογες απώλειες ζωών προσφύγων, κάνει λόγο και η απέναντι πλευρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε ήδη να το έχει κάνει. Αναμένουμε…για να επανέλθουμε.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας